Magyarország

2010.04.23. 17:56

VÁLASZTÁS 2010 - Megtévesztõ szórólapok - két ügyben is nyomoz a rendõrség

<p>Két ügyben is nyomozást rendelt el a rendõrség választás elleni bûntett megalapozott gyanúja miatt, a Fidesz és az MSZP feljelentése alapján.</p>

Eszerint valótlan tartalmú szórólapokat terjesztettek Szegeden, amelyeken az áll, hogy ne szavazzanak az említett pártok jelöltjeire, ugyanis õk már bejutottak a parlamentbe. A rendõrség több ezer szórólapot foglalt le.
A Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi osztálya két ügyben is nyomozást rendelt el választás elleni bûntett megalapozott gyanúja miatt. Az eljárást, amely egyelõre ismeretlen tettes ellen folyik, két párt feljelentése alapján indították el. Az ügyek kapcsán több ezer szórólapot foglaltak le a rendõrök, és még tart az adatgyûjtés és a tanúk kihallgatása - írja pénteki közleményében a megyei rendõr-fõkapitányság.

Az ügy kapcsán a Fidesz és az MSZP ugyanazt mondja, vagyis, hogy pártjuk arculati elemeivel jelentettek meg szórólapokat Szegeden. Ezeken az áll, hogy az elsõ fordulóban mandátumot nem szerzõ jelöltek - vagyis jelen esetben a fideszes Bohács Zsolt és az MSZP-s Botka László - már bejutottak a parlamentbe, ezért a második fordulóban már senki ne szavazzon rájuk. Csepregi Nándor, Fidesz szegedi kampányfõnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: kinyomozták, kik terjesztették az említett szórólapokat, és beszéltek is a cég vezetõjével, aki azt mondta nekik, hogy nem fedi fel megbízóját. Azt azonban elárulta, hogy szerzõdésben állapodtak meg arról, hogy minden jogi következményt a megbízó visel.

A Független Hírügynökség az ügy kapcsán megkereste a megbízó, egyébként Békés megyei céget, ott azonban nem akartak nyilatkozni.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!