Magyarország

2010.04.05. 10:01

Húsvét - locsol és iszik, vagy locsol és vezet

<p>Minden traffipaxukat bevetik hétfőn a rendőrök, a Húsvét miatt ugyanis az egész országban ellenőrzéseket tartanak az utakon. Az ittas autósokat és kerékpárosokat, az agresszív vezetőket és a szabálysértőket akarják kiszűrni.</p>

A fokozott ellenõrzéseket azért rendelték el, mert Húsvétkor több az ittas autós és kerékpáros, illetve sok a szabálysértõ és az agresszív sofõr. A rendõrség szerint a tavaszi idõszak beköszöntével egyébként is egyre többen ülnek kocsiba, illetve sokan szállnak motorra, kerékpárra is. A mostani Húsvét hétfõn a közlekedõknek alkalmazkodniuk kell a szeszélyes idõjáráshoz is.

Az ünnep kapcsán az ország egész területén fokozott ellenõrzésekre számíthatnak az autósok. Mivel ebben az idõszakban - a korábbi évek tapasztalatai szerint - a közutakon és a határátkelõhelyeken is megnõ a forgalom, a fõközlekedési útvonalakon már március 30-tól több rendõr teljesít szolgálatot, egészen április 11-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!