Magyarország

2010.04.07. 06:41

Három vezetõ távozik a BKV-tól - Népszava

<p>Három olyan vezetõ távozhat hamarosan a BKV-tól, akiknek gyakorlatilag nem volt munkájuk a cégnél, adminisztrációs hiba folytán - ezt írja a Népszava.</p>

 Az autóbusz-trolibusz, a villamos és a HÉV-metró területekért felelõs üzemeltetési vezetõk még a korábbi vezérigazgató idején történt átszervezéskor kerültek "légüres térbe". Az új struktúrában nem rendeltek hozzájuk megfelelõ feladatkört, munkakör nélkül maradtak. Hatáskör híján pedig gyakorlatilag anélkül veszik fel csaknem egymilliós fizetésüket, hogy munkavégzésre nincs lehetõségük - írja a lap.

Kocsis István vezérigazgató korábban kifejtette: nem küldheti el õket jogszerûen rendkívüli felmondással, mert akkor több százmillió forintot is bukhat a BKV a munkaügyi bíróságon.. A cég jogászai közös megegyezést javasolnak, illetve azt, hogy Kocsis István próbálja meg lealkudni a nekik járó 14-18 havi végkielégítést - olvasható a cikkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!