Magyarország

2010.04.08. 13:36

120 ezer kátyú betömése vár a közútkezelõre

<p>Országszerte összesen 120 ezer kátyúról tud a közútkezelõ, a jó idõ beköszöntével már hozzáláttak azok betöméséhez. Pedig télen, az idõjárás ellenére is tudtak dolgozni és az elmúlt hónapokban már több mint 200 ezer úthibát megszûntettek.</p>

Az elmúlt télen hullott sok csapadék és a hõingadozások rendkívül kedveztek a kátyúk kialakulásának az elöregedett burkolatú országos közúthálózaton - mondta a Független Hírügynökségnek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs menedzsere.. Pécsi Norbert Sándor hozzátette, hogy a társaság 77 üzemmérnökségének egy-egy brigádja már télen is dolgozott az úthibák megszûntetésén úgynevezett hideg kátyúzási technológiával. Az elmúlt hónapokban a szakemberek 207 ezer kátyút tömtek be, ehhez csaknem 10 ezer tonna aszfaltot használtak fel. Mindezek költsége elérte az 1,3 milliárd forintot.

A téli munka ellenére is a 30 ezer kilométeres országos közúthálózaton jelenleg csaknem 120 ezer betömetlen kátyúról tudni - mondta Pécsi Norbert Sándor. Ez körülbelül 20-30 százalékkal több mint az elõzõ években. A jó idõ beköszöntével már a tartósabb, úgynevezett meleg kátyúzási technológiával tudnak dolgozni. 3300-an dolgoznak folyamatosan, ütemterv szerint az úthibák kijavításán.

A közútkezelõ azt kéri az autósoktól, hogy vegyék figyelembe azokat a táblákat, amelyek egy-egy nagyobb kátyúra vagy rosszabb útszakaszra figyelmeztetnek. Hangsúlyozzák, hogy azok nem kint felejtett táblák, a biztonságos közlekedéshez bizonyos szakaszon sebességkorlátozásra van szükség.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!