Magyarország

2010.03.31. 14:39

Tömeges mérgezés egy fõvárosi ipari mosodában

<p>Többen is mérgezést kaptak szerdán kora délután, egy XI. kerületi, Nándorfehérvári úti ipari mosodában, a rozsdafolt eltávolításra használt oxál-dihidráttól.</p>

Egy embert súlyos mérgezéssel vittek kórházba a mentõk. Mivel a bõrön át párolgó, illetve kilélegzett anyag a mentõsöket is irritálni kezdte, ezért a mentõorvos és a sofõr tûzoltói kísérettel, légzõálarcban vitte kórházba a beteget. Rajta kívül még öt enyhébb mérgezést szenvedett dolgozót találtak a mentõk a helyszínen.

Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy egy ipari mosodában történt a baleset. Egy dolgozó a rozsdafoltok eltávolítására használt oxál-dihitrát csomagolását bontotta ki, majd rövid munkavégzés után kaparni kezdett a torka, köhögött, rosszul lett. Rajta kívül még öt ember lélegezte be az anyagot, õk csak könnyebb mérgezést szenvedtek.

A veszélyhelyzeti felderítõ szolgálat nem mért veszélyes koncentrációt ebbõl az anyagból a levegõben, mert csak kis mennyiség került ki a csomagolásból és az is kiszellõzött valószínûleg. Ettõl függetlenül a tûzoltók alaposan átszellõztették az épületet.

A súlyos mérgezettet már kórházba vitték a mentõk. A beteg bõrén át párolgó, illetve az általa kilélegzett mérgezõ anyag a mentõsöket is irritálta, ezért légzõálarcos tûzoltók kíséretében indultak el a kórházba. A mentõorvos és a sofõr is maszkot viselt az úton - tette hozzá Molnár Péter.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!