Magyarország

2010.02.03. 12:27

A fõvárosi kardiológiai központ lett az év kórháza a betegek szerint

<p>A fõvárosi Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központja lett az év kórháza a betegek szerint. A Házipatika.com tavaly októberben ötödszörre meghirdetett "Év kórháza" internetes szavazásán a második helyen a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza, a harmadikon pedig az Országos Onkológiai Intézet végzett.</p>

Negyedik lett a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, az ötödik helyen pedig a gyöngyösi Bugát Pál Kórház végzett.

A szerdai ünnepélyes eredményhirdetésen Medgyaszai Melinda az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkára elmondta: a jelen körülmények között a társadalom általában nem értékeli megfelelõen az egészségügyi dolgozók munkáját, csak akkor, ha betegként maguk is kórházba kerülnek. Pedig ez az a munka, amely pótolhatatlan és megbecsülést érdemel, épp ezért a szakállamtitkár nemcsak a gyõzteseknek, hanem valamennyi, a szavazáson szereplõ kórháznak megköszönte a tisztességes munkát.

A mostani szavazáson, amelyet december 31-én zárták le, komplikáltabb volt leadni a voksot, mint a korábbi években - mondta Kocsis Gábor, a Házipatika.com ügyvezetõ igazgatója, fõszervezõje. Épp ezért a korábbiakhoz képest kevesebben, 3800-an szavaztak, viszont egy-egy voks erõsebb eltökéltséget jelez - tette hozzá.

A 2009-es év végi szavazáson, ahogy korábban is, 5 kategóriára lehetett voksolni: az orvos-szakmai ellátásra, az ápolás- és szakszemélyzetre, az infrastruktúrára, ellátásra valamint a környezet és tisztaságra. A Kardiológiai Központ mind az 5 kategóriában az elsõ helyen végzett. Érdekesség, hogy a kardiológia fekvõbeteg intézmény tavaly is az elsõ három helyezett között szerepelt.

A Házipatika 2005-ben hirdette meg elõször "Az év kórháza" szavazást. Akkor 63 ezren nyilvánítottak véleményt, és az összesített eredmény szerint akkor a Sportkórház lett az abszolút gyõztes. A következõ évben 100 ezren szavaztak, a legtöbben a pécsi intenzív terápiás intézetre. 2 éve a 3. szavazáson mindössze 46 ezren voksoltak, ekkor a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-rendelõintézet kapta "Az év kórháza" címet. Tavaly 90 ezer szavazat alapján nyert a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!