Magyarország

2008.11.23. 17:00

Haláladó - Dávid Ibolya a részbeni eltörlés támogatását kéri

<p>Az MDF elnöke azt kéri az országgyűlési képviselőktől, hogy támogassák az örökösödési illeték részbeni eltörlését a jövő heti parlamenti szavazáson.</p>

Dávid Ibolya vasárnapi nyílt levelében azt írja: sajnálja, hogy nem tud részt venni a "kulcsfontosságú" szavazáson, egy fél évvel korábban megszervezett hivatalos programja miatt. Dávid Ibolya emlékeztet arra, hogy januártól a 20 millió forintos értékhatárt meg nem haladó örökség illetékmentes lenne a közeli hozzátartozó örökösöknek, ha megszavazza az örökösödési illeték részbeni eltörlését a parlament. A pártelnök arról is ír, hogy nem tud személyesen részt venni a "kulcsfontosságú" szavazáson. Egy fél évvel korábban megszervezett hivatalos programja miatt Rómában lesz, ahol Antall József néhai miniszterelnök tiszteletére rendeznek emlékkonferenciát. Dávid Ibolya ugyanakkor olyan súlyúnak tartja szavazást, hogy az országgyűlési képviselőket arra kéri: álljanak ki az öröklési illeték reformja mellett. "Nem tartható fenn tovább az az igazságtalan rendszer, amelyben egy család sok munkával megszerzett, már többször adózott javait az állam még egyszer megsarcolja" - fogalmaz a konzervatív politikus. Hozzátéve, hogy az illetékből származó állami bevétel a 10 milliárd forintot sem éri el évente, és az adminisztrációs költségek ezen összeg jelentős részét teszik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!