Magyarország

2008.11.14. 16:38

Felvételi - Hétfőig lehet jelentkezni a februárban induló képzésekre

<p>Már csak három napig, azaz november 17. éjfélig lehet jelentkezni a 2009 februárjában induló, úgynevezett keresztféléves képzésekre a felsőoktatásban. A továbbtanulók több mint 150 féle szak közül választhatnak. A ponthatárokat jövő év januárjában teszik közzé.</p>

A "Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2009. februárban induló képzések" című kiadvány október 15-én jelent meg, amelyben csaknem 50 felsőoktatási intézmény több mint 150 szakot, összesen 394 lehetőséget hirdetett meg. A jelentkezési határidő elvileg november 15-én jár le, de mivel ez munkaszüneti napra esik, ezért a következő munkanap, november 17-én éjfélig még elfogadják a jelentkezéseket.

A felsőoktatási intézmények nappali képzésben 35, részidős képzésben pedig több mint 60 mesterképzést hirdettek meg, államilag támogatott és költségtérítéses formában. A mesterszakra jelentkezőket az iskolák saját szabályzatuk alapján rangsorolják, figyelembe vehetik a korábbi tanulmányi eredményeket, illetve felvételi vizsgát is tarthatnak. A mesterképzések mellett csaknem 30 felsőfokú szakképzésre és ugyanennyi alapképzésre is lehet jelentkezni, de ez utóbbiakat csak költségtérítéses formában, főleg részidős képzésben hirdették meg az intézmények.

Az eddigiekhez hasonlóan a diákok elektronikusan is jelentkezhetnek, a www.felvi.hu honlapon. Idén először a felvételi tájékoztató kiadványhoz két jelentkezési lap is tartozik, amelyet ingyenesen is be lehet szerezni az Educatio Kht. ügyfélszolgálatán, illetve az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságain. A februárban induló képzésekre továbbra is korlátlan számú jelentkezést lehet megjelölni. A felvételi eljárási díja változatlanul 9 ezer forint, amely 3 jelentkezés díját fedezi, minden további jelentkezés 2 ezer forintba kerül. A felvételi eredményeket 2009. január 15-én hozzák nyilvánosságra - közölte az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!