Magyarország

2008.09.15. 13:28

Elaltatták a Nemzeti Vágta hősét

<p>Jól megérdemelt pihenője után vasárnap tért volna vissza a versenypályákra a Nemzeti Vágta nyerője, Alexander.</p>

12:50: Megrendült a Suták család

Sutákékat mélyen megrendítette Alexander váratlan balesete. Nehéz számukra erről beszélni, hiszen azt lehet mondani, hogy egy családtagot veszítettek el.

- Szándékosan nem kapkodtunk, pihentettük a lovat. Mivel nagyon jó formában volt, ezért bíztunk abban, hogy megnyerheti vasárnap a versenyt. Valamilyen oknál fogva azonban nem nyílt ki a rajtgép ajtaja ahová Alexander beütötte a mellkasát. Az orvos szerint az ütés tüdővérzést okozott a lónál, ezért el kellett altatni, mivel már nem lehetett már megmenteni. Utoljára állhatott starthoz. Teljesen érthetetlen számunkra hogyan történhetett ilyen hihetetlen baleset, hiszen a világon alig akad példa rá, hogy így pusztuljon el egy ló.  – mondta el Suták Jánosné.

07:00 - A Nomád istálló klasszisa az I. osztályú Repülő Hendikep startjánál beverte a mellkasát a gépbe, súlyosan megsérült, tüdővérzést szenvedett, majd elaltatták. A hivatalos eredményközlésben csak az szerepel, hogy Alexander (8) a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult, a reá elhelyezett fogadásokat a Totalizatőr visszafizeti - tudatta velünk a szomorú hírt olvasónk, Rácz János, majd hozzátette: Ennyi egy klasszis élete? Kegyetlen ország ez.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!