Magyarország

2008.07.06. 08:46

Tóth Gábor: "A rendőrök jól végezték a dolgukat..."

<p>Budapest - A főkapitány szerint a rendőrök jól végezték a dolgukat a melegfelvonulás kapcsán, ám nem lehetett teljesen megakadályozni a támadásokat.</p>

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy rendőrmotoros magára hagyta volna a megtámadott Horn Gábort, ám ki fogja vizsgáltatni az esetet - mondta vasárnap reggel a köztévé Nap-kelte című műsorában a budapesti rendőrfőkapitány. Tóth Gábor szerint a rendőrség megfelelően végezte munkáját. Példaként említette, hogy sikerült megakadályozni, hogy vegyszerrel és savakkal töltött tojásokat dobjanak a melegfelvonulás résztvevőire. A főkapitány szerint demokráciában nem lehet teljesen kiüríteni egy várost. Enélkül viszont nem lehet tökéletes védelmet biztosítani. Tóth Gábor információi szerint éjszaka már nem voltak újabb rendbontások Budapesten. Az összecsapásokban 20 civil és 11 rendőr sérült meg, utóbbiak közül hárman súlyosan - tette hozzá a főkapitány.

  • A melegfelvonulás eseményei percről percre
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!