Magyarország

2007.11.05. 08:35

Ingyenes egészségnap Debrecenben Erős Antóniával kedden

<p>Ingyenes egészségfelmérést tart az Egy csepp figyelem Alapítvány a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában november 6-án, kedden.</p>

A szakemberek a programon megmérik a diákok vércukrát, vérnyomását, testtömeg indexét vagy szénmonoxid kibocsátását. Az adatokat a korábbi öt egyetemen elvégzett vizsgálatokkal összesítik - ebből kiderül, mennyire élnek egészségesen a fiatalok.

Az Egy csepp figyelem Alapítvány idei egyetemi programjának Debrecenben lesz az utolsó állomása. Korábban már három budapesti és két vidéki felsőoktatási intézményben megmérték több ezer diák vércukrát, vérnyomását, testtömeg indexét vagy szénmonoxid kibocsátását. A fiatalok kitöltenek egy kérdőívet is az életmódjukról. Miután a szakemberek összesítik az adatokat, kiderül, hogy mennyire élnek egészségesen a diákok, rendszeresen sportolnak-e és betartják-e az egészséges életmód alapelveit.

A záróesemény a Debreceni Egyetem, Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Elméleti Tömb halljában lesz, délelőtt fél 11-től délután fél négyig.

Hogy összesen mennyi egyetemista vett részt a programban, kiderül az idei Egy csepp Világnapon november 18-án, vasárnap a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban Budapesten. Itt is bárki megméretheti majd ingyen vércukrát, vérnyomását, koleszterinszintjét, vagy légzésfunkcióját, EKG-ját. Az alapítvány családi egészségnapján számos gyermek- és szórakoztató program, koncert, nyereményjáték is várja az érdeklődőket.

Az Egy csepp figyelem Alapítvány 2008-ban is folytatja az egyetemi programot, a tervek szerint újabb négy felsőoktatási intézménybe látogatnak majd el.

Az Erős Antónia által életre hívott szervezet a cukorbetegség korai felismerésére és megelőzésére jött létre 2005-ben. Ebben az évben arra hívja fel a figyelmet, hogy egészséges életmóddal a cukorbetegség úgynevezett kettes típusa megelőzhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!