Magyarország

2007.11.12. 14:43

Hat órás vasutassztrájk lesz jövő hét szerdán

<p>Hatórás munkabeszüntetést tartanak a vasutasok jövő hét szerdán reggel hattól délig. A sztrájk várhatóan ezer vonatot érint - mondta Gaskó István, a LIGA, és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.</p>

A LIGA november 21-ei sztrájkfelhívásához csatlakozott a GYESEV is. Az osztrák-magyar vasúttársaságnál reggel hat és nyolc óra között nem veszik fel a munkát az alkalmazottak.

A Rába munkavállalói egyórás munkabeszüntetést tartanak jövő hét szerdán. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is csatlakozik a LIGA felhívásához - mondta Kerpen Gábor, a szervezet elnöke. Azt nem tudta megmondani, hogy a pedagógusok milyen formában és mennyi ideig fognak sztrájkolni, mert erről a PSZ helyi szervezetei döntenek.

A LIGA az egészségbiztosítás és a nyugdíjrendszer reformja miatt tiltakozik, a vasutasok emellett a 38 mellékvonal tervezett megszüntetése miatt is sztrájkolnak. A LIGA november 21-ére tiltakozó nagygyűlést hirdetett meg 18 órától a Kossuth tér és ! az Alkotmány utca találkozásánál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!