Magyarország

2007.11.20. 08:27

Feltörhető a peronzár

<p>Papír zsebkendő, bolti blokk vagy akár BKV bérlet felmutatásával is át lehet jutni a Nyugati pályaudvar peronzárján a kevesebb jegyvizsgáló és a laza ellenőrzés miatt... <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/forum.png" width="13" border="0" /></p>

Papír zsebkendő, bolti blokk vagy akár BKV bérlet felmutatásával is át lehet jutni a Nyugati pályaudvarperonzárján a kevesebb jegyvizsgáló és a laza ellenőrzés miatt, ezért újra több a bliccelő - írja a Magyar Nemzet. A lap munkatársa egy hétköznap délután többször is átment a kapukon úgy, hogy senki nem szólt hozzá. A rendszeresen vonatozók többsége biztosan vesz jegyet, vagy bérletet, de aki akarja, átverheti az ellenőröket és a kalauzokat is.
Az első peronzárat 2006. szeptemberében állították a Nyugatinál, 35 millió forintba került és a MÁV szerint 130 millió többletbevételt hozott. Azóta zár működik a Déli pályaudvaron is, a Keletiben pedig ez év végéig állítják föl.

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!