Magyarország

2007.11.20. 12:44

A Budapest – Pécs vonalon kisiklott két tartálykocsi

<p>A Budapest – Pécs vonalon Érd állomásnál egy tehervonatból két tartálykocsi kisiklott és elzárta a vasúti pályát.</p>

A személyvonatokról vonatpótló autóbuszra kell átszállni, a gyors és az InterCity vonatokat kerülő útirányon át közlekedtetik.

11.10-kor az Érd állomásra behaladó egyik tehervonat utolsó két bitument szállító teherkocsija kisiklott és mind a két pályát elzárta, emiatt a vonatközlekedés Érd állomásnál szünetel. A személyszállító vonatok közül a gyors és az InterCity vonatok a tervek szerint kerülő útirányon, Székesfehérvár állomáson át közlekednek. A személyvonatokról Nagytétény-Diósd és Százhalombatta állomások között vonatpótló buszra kell az utasoknak átszállni.

A szakemberek megkezdték a pálya felszabadítását, de előzetes tájékoztatások alapján éjfélnél hamarabb nem várható, hogy a siklott járművek eltávolítása után mind két vágányon megindulhat a forgalom. Előreláthatóan csak a holnap hajnali üzemkezdettől járhatnak újra menetrend szerint ezen a szakaszon a vonatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!