Kultúra

2017.10.08. 12:46

Csujogattak és tanultak is a zenekartól

Miskolc - Muzsikás rendhagyó énekóra MOL-ban című rendezvényével látogatott el két iskolába is a Muzsikás együttes.

Miskolc - Muzsikás rendhagyó énekóra MOL-ban című rendezvényével látogatott el két iskolába is a Muzsikás együttes.

Két intézményben is tartott rendhagyó énekórát csütörtökön a Muzsikás együttes Miskolcon. Reggel a Miskolci Görögkatolikus Iskolában – picit még a zenei világnaphoz is kapcsolódva – látogatták meg a diákokat, majd a Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola, Óvoda, Szakképző Iskola, Középiskola és Kollégiumban tartottak foglalkozást a gyerekeknek.

A Muzsikás együttes 2005-ben indította útjára ezt a programját, elhatározva, hogy az iskolák részére évente ötven koncertet ad ingyen, ötletüket pedig a MOL támogatja. Az elmúlt több mint tíz évben 600 iskolában tartottak már rendhagyó énekórát.

Közös ének

Az iskolai fellépéseik során ismeretterjesztő koncertet adnak a magyar népzenéről amfiteátrumszerű elrendezésben. Az előadás a korosztályokhoz illeszkedik, az órák keretében a tájegységek muzsikájával és hangszerekkel is megismerkedhetnek a diákok. Az órák rendkívül jó hangulatban telnek: a gyerekeket megmozgatják, megénekeltetik. A csütörtöki énekórák is közös énekléssel, csujogatással teltek.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!