Kazincbarcika hírei

2016.02.26. 16:20

Megismerték, hogy ők is segíthessenek

Kazincbarcika - A Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesülete a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati támogatásával 2015. április 1. és 2016. április 30. között szemléletformáló programot valósít meg a megyében „Ismerj meg, hogy segíthess!” címmel.

Kazincbarcika - A Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesülete a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati támogatásával 2015. április 1. és 2016. április 30. között szemléletformáló programot valósít meg a megyében „Ismerj meg, hogy segíthess!” címmel. A megvalósításban részt vesz 14 látássérült személy és látássérültek pedagógiája szakos gyógypedagógus is. A projekt csütörtökön a Kazincbarcikai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán folytatódott.

A rendezvények célja az, hogy a közintézményekben, állami hivatalokban, önkormányzatoknál dolgozók figyelmét felhívják a látássérültek mindennapi nehézségeire a hivatali ügyintézések során.

– Célunk, hogy a munkavállalókkal, ügyintézőkkel közösen gondolkodva hatékony és megfelelő válaszokat adjunk ezekre a problémákra, a legtipikusabb szituációkra, ezáltal zökkenőmentesebbé tegyük az ügyintézést mindkét fél számára – mondta Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesületének elnöke.

A hivatal dolgozóinak öt szituációt mutattak be, akik egy speciális érzékenyítő program keretén belül kipróbálhatták azt is, hogyan és mennyit látni a világból különböző látássérülésekkel.

Előzékenyek, segítőkészek

Szűcs Zsuzsanna látássérült. Megtudtuk, ő szembetegsége miatt csupán a perifériákon lát tisztán, a látóterének közepén csak foltokat.

– Munkám során a látássérülés hátrányait különböző monitornagyító programok segítségével ki tudom küszöbölni, kicsit ugyan lassabban dolgozom, de mindent meg tudok csinálni, amit korábban is. A programnak ez már a 17. állomása, és úgy Barcikán, mint minden helyen azt tapasztaltam, hogy minden ügyintéző nagyon kedves, előzékeny és segítőkész volt mind velem, mind pedig a társaimmal.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!