Ingatlanajánló

2023.04.08. 08:00

140 millióért eladó egy tokaji “várkastély” a Fő tér felett

A tokaji Fő tér felett kínál, bájos várkastély hangulatát árasztó épület és telke csodás színfolt a helyi ingatlanpiacon. És bár a 318 nm-es épület felújításra szorul, közel sem olyan romos, mint sok társa.

„Eladó Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy kellemes fekvésű, beleszeretős autentikus ház, Tokaj szívében, ami a FŐ TÉR felé emelkedve, kis -" VÁR"- kastélyként mosolyog az arra járókra. [...] Beleszeretős autentikus ház Tokaj szívében várja odaadó, gondoskodó, lelkiismeretes, kreatív, fantáziadús, tettre kész új tulajdonosát, aki új életet lehel ódon falaiba, aki újra derűt, nevetést hoz ebbe a lehetőségekkel teli, fantasztikus panorámával megáldott kis "VÁRKASTÉLY " hangulatát árasztó épületbe. 

 

Az ingatlan pont a Fő tér fölött, a hegyoldalban helyezkedik el, 5 percnyi sétatávolságra a Bodrog folyótól és 5 perc autóútra a tiszai szabad strandtól. A ház közelében található a Rákóczi-pince és sok más híres-neves pincészet, éttermek, a sétálóutca, boltok, kávépörkölő manufaktúra, tea-kávéház, csokibolt, cukrászda, játszótér és sorolhatnám még hosszasan a jobbnál jobb borászatokat, üzleteket. Mindezeken túl a szabadidő kellemes eltöltésére további számtalan lehetőség kínálkozik, hisz’ a Tisza-Bodrog találkozásánál elterülő városban épp mostanság kerül átadásra a vízparti sétány hangulatos kiülőkkel, játszótérrel. Évről évre szebb, élhetőbb lesz ez a nem véletlenül a Himnuszban is megénekelt város, ami tárt karokkal várja az ide látogató királyi borok kedvelőit, a művészeteket szeretőket, a vizek és vízi sportok szerelmeseit, a túrázókat, a kerékpárosokat, az extrém sportolókat, tanulni vágyókat és mindenkit, aki a szépet szereti.

Az épület jellemzői

Az 1800-as évek közepén épülhetett kőből. Födémszerkezete beton. A tető részben lapos, ez szigetelve lett pár éve, részben nyeregtetős cserép héjazattal. Nyílászárói hagyományos fa, egyediek. Az aljzat részben járólap, részben hajópadló, részben beton. Meleg víz ellátása villanybojlerral megoldott. Az épület melegét gázkonvektorok és beépített kandalló hivatott biztosítani. Összközműves. Utolsó tulajdonosának családi háza, otthona volt, ennek tükrében nagyon sok korszerűsítést, felújítást végzett rajta. Tervezett, épített, bővített. Igyekezett praktikus, funkcionális helyet kialakítani. Így valósulhatott meg a hangulatfokozó, szívet-lelket gyönyörködtető, csodás panorámával rendelkező tetőterasz. 

A kisebb-nagyobb teraszok, erkélyek, loggia még vonzóbbá teszik az amúgy is impozáns építményt. A műkő korlátok, a hangulatos lépcsők, a rejtett földalatti és feletti helyiségek, a pincék, az elkezdett, de már be nem fejezett "új szárny" mind-mind azt sugallja, hogy kivételes, különleges, egyedi adottságokkal rendelkező "KIS KASTÉLY" keresi szerető, törődő, lelkiismeretes gazdáját. Mára újra szükségessé vált az épület felújítása, korszerűsítése. A kerítés szintén terméskőből, a kapu kovácsoltvasból készült, ez óvja, védelmezi az ingatlant.[...]”

További csodás, helyi otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában közöljük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!