Vizilabda

2024.06.25. 12:15

Fényárban úszik az uszoda

Fényárban úszik az uszoda

Fotó: Molnár István

Beruházás. Októberben lesz 15 éve, hogy átadták Miskolcon a Dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodát, ahol a napokban két beruházással (melyek mintegy egy hónapon át zajlottak) is végeztek. TAO-s forrásból készült el a létesítmény hangosításának fejlesztése, amely 10 millió forintba került, valamint az uszoda világításának korszerűsítése, mindez 28 millió forintos költségvetéssel. 

- Ebben az évben több fejlesztés tudunk végrehajtani, ami köszönhető a MEAFC-nak, hiszen azokat a TAO-s forrásokat, melyek ezt lehetővé teszik, ők harcolták ki. Ennek köszönhetően már két fejlesztési projektet sikeresen végrehajtottunk, ezek az uszoda csarnokának hangosítás-, és világításának a teljes körű újjáépítése. Így tudtuk megoldani, hogy egy teljesen úgy, a régitől független világítási rendszert alakítsunk ki, amely természetszerűleg már LED  fényforrások sorozatából áll. Mivel ez a rendszer teljesen független a régi világító rendszertől, azokat  tartalékba helyezzük, és üzemképes állapotban tartjuk. Az új rendszer kialakításával a fényerő-mérések szerint a fényerő ötszörösére nőtt, a villamos-energia megtakarítás pedig a korábbinak az egy negyede. A kilátások szerint, rövid időn belül szintén a MEAFC által biztosított TAO-s forrásoknak köszönhetően fogunk kialakítani 12 új parkoló helyet. Ezekkel a fejlesztésekkel nagy mértékben fejlődött a Kemény Dénes uszoda szolgáltatásának a színvonala. Az idelátogató közönség megelégedésére tudjuk az intézményt biztosítani. - mondta Bodnár László műszaki vezető.

A világítás-fejlesztés során a szakemberek 72 darab LED-lámpát szereltek fel, ezek darabonként 200 wattosak. Arról tavaly ősszel írtunk, hogy tervben van egy 1900 négyzetméteres napelem park is a létesítmény tetején. Ennek megvalósulásával is magas villamos-, és hőenergia megtakarítás érhető el.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában