Kajak-kenu

2024.05.23. 13:59

A tokaji kenus ismeri a mondást: májusi eső aranyat ér

Soltész Péter otthagyta a kéz- és a lábnyomát a Győrött rendezett országos maratoni kajak-kenu bajnokságon

Soltész Péter a maratoni kenu egyesben aratott győri sikerét ünnepli

Fotó: Olvasónk

„Nagyon örülök, hogy két számban is sikerült első helyen a célba érnem olyan versenyzők előtt, mint az egyesben indult, legendás olimpiai bajnok Vajda Attila és a párosban szerepelt kilencszeres maratoni világbajnok Kövér Márton" – értékelte a kisalföldi vármegye székhelyén napokban tartott és óriási érdeklődéssel követett viadalt a Vizisport Club Tokaj kiválósága, majd hozzátette: 

„A párosra már nagyon elfáradtam, ugyanis csak tizenkilenc óra volt a két, egyaránt huszonkét kilométeres futam között. Ráadásul az időjárás sem volt éppen kedvező: hol esett, hol fújt, aztán egyszer sütött a nap, másszor pedig beborult.”

 

 

Harmadjára térdeltek össze  

A boráról, a két folyójáról és a várost ölelő hegyéről (is) híres település egyik legismertebb és legsikeresebb polgára ezután így folytatta: „Fodor Nicholassal, a Csepeli Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia versenyzőjével még csupán harmadjára térdeltünk össze, de ennek ellenére egészen jól oldottuk meg a feladatot és az első válogató megnyerésével közelebb kerültünk a maratoni Európa- és világbajnoki részvételünk kiharcolásához. A két hét múlva Szegeden sorra kerülő második felnőtt és a huszonhárom esztendősöknek kiírt síkvizi válogatón 1000 méteres párosban is szeretnénk indulni: az a célunk, hogy hasonló eredményeket érjünk el, mint Győrben. Mindketten jó erőben és formában vagyunk, így bízunk önmagunkban és egységünkben.” 
 

Emlékeztető 

Maratoni kajak-kenu országos bajnokság, Győr. 
Férfiak
C-2 (22 km): 1. Fodor Nicholas, Soltész Péter (Kovács Katalin Akadémia, Vizisport Club Tokaj) 1:34:54.94. 
C-1 (22 km): 1. Soltész Péter (Vizisport Club Tokaj) 1:48:22.69.
 

Jó tudni

Soltész Péter a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium 12./F osztályos tanulója. Most érettségizik, az írásbeliken már túl van, szóbeli vizsgákat június 25-én tesz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában