Kosárlabda

2024.04.13. 20:04

Völgyi nem tudott nyerni, a búcsúztató, döntőbe jutott lett a legjobb

Az edzők között a francia Villeneuve csapatának szakvezetője nyerte a szavazást.

Rachid Meziane (balra) a Villeneuve d'Ascq LM edzője lett az első, Völgyi Péter (jobbra) a DVTK Hun-Therm szakvezetője pedig a harmadik a szavazáson

Fotó: FIBA

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) által a törökországi Mersin városában szombaton megrendezett ceremónián, a női Euroliga Final Four helyszínén, átadták a szakág 2023/24-es évadjának díjait. 
Az ünnepi eseményt a négyes döntő két játéknapja között rendezték, azok után, hogy pénteken a francia Villeneuve d'Ascq LM csapata a cseh ZVVZ USK Praha együttesét 84-78-ra verte, a török gárdák csatájában pedig a Fenerbahce Alagoz Holding 89-80-ra győzte le a Cukurova Basketbol Mersint, ami azt jelenti, hogy a fináléban, vasárnap 18 órától a címvédő isztambuliak a franciákkal csapnak össze.
A szezon négy nagy díját (legértékesebb játékos, az év védekező játékosa, az év fiatal játékosa, az év edzője) az Euroliga edzőinek, csapatkapitányainak, a szavazásra meghívott média képviselőknek és a szurkolók szavazatainak figyelembevételével adták át.
Az Euroliga negyeddöntőjébe jutott DVTK Hun-Therm csapata a ceremónia során az edző kategóriában volt érdekelt, az ugyanis már korábban napvilágot látott, hogy az első három között van Völgyi Péter, a piros-fehérek szakvezetője. Szombaton pedig az is kiderült, hogy ezt a kategóriát a négyes döntőbe jutása során éppen a Diósgyőrt búcsúztató gárda, a Villeneuve d'Ascq LM szakvezetője, Rachid Meziane nyerte, aki a francia csapatot a díjátadó előtt egy nappal a döntőbe vezette. 

A díjazottak

A legértékesebb játékos: 1. Emma Meesseman (Fenerbahce Alagoz Holding), 2. Ezi Magbegor (ZVVZ USK Praha), 3. Leonie Fiebich (Casademont Zaragoza).
Az év védekező játékosa: 1. Yvonne Anderson (Fenerbahce Alagoz Holding), 2. Ezi Magbegor (ZVVZ USK Praha), 3. Elizabeth Williams (Cukurova Basketbol Mersin).
Az év fiatal játékosa: 1. Sika Kone (Perfumerias Avenida), 2. Elena Buenavida (Valencia Basket Club), 3. Ajsa Sivka (Beretta Famila Schio).
Az év edzője: 1. Rachid Meziane (Villeneuve d'Ascq LM), 2. Carlos Cantero Morales (Casademont Zaragoza), vagy Völgyi Péter (DVTK Hun-Therm) veheti át. 
Az Euroliga legjobb csapata: Marina Mabrey (Cukurova Basketbol Mersin), Kayla McBride (Fenerbahce Alagoz Holding), Leonie Fiebich (Casademont Zaragoza), Emma Meesseman (Fenerbahce Alagoz Holding), Ezi Magbegor (ZVVZ USK Praha).
Az Euroliga második legjobb csapata: Yvonne Anderson (Fenerbahce Alagoz Holding), Kennedy Burke (Villeneuve d'Ascq LM), Valeriane Ayayi (ZVVZ USK Praha), Janelle Salaun (Villeneuve d'Ascq LM), Elizabeth Williams (Cukurova Basketbol Mersin).
Az évad legjobb játéka (csak a szurkolók szavazati alapján): Destiny Slocum (Serco UNI Győr), a Virtus Segafredo Bologna elleni csoportmeccsen.
Kiváló klub díj (a nemzetközi szövetség döntése alapján): Casademont Zaragoza
Szakmai örökség nívódíj (a nemzetközi szövetség döntése alapján): Sonja Vasic 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!