Labdarúgás

2024.04.05. 12:06

Már csak a matematikában bízhatnak

Szombaton délután a dobogóra hajtó székesfehérváriak vendégeként szerepel a dél-borsodiak focicsapata

Mezőkövesd-FTC NBI.

Fotó: Kovacs Peter

Az NB I-es labdarúgó bajnokság 27. fordulója keretében szombaton 14 óra 15 perckor kezdik a Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót, amelynek csak a hazaiak szempontjából van jelentősége. A vendéglátónak ugyanis a dobogós helyezéshez kellenek a pontok, a látogatóról ugyanez nem mondható el, hiszen tizenkét egység távolságából figyeli a vonal fölöttieket és gyakorlatilag már nincs esélye arra, hogy meghosszabbítsa élvonalbeli tagságát.

Gólképtelenek
Még hét forduló van hátra a a 2023/24-es idényből, melynek tavaszi szezonjában összeszakadt a fürdővárosi gárda. Cseriék vesszőfutását elsősorban az okozta és okozza, hogy hazai környezetben nullát produkáltak, így nem mentek semmire azzal, hogy nyertek Debrecenben és pontot raboltak Újpesten. Gólínségben szenvednek, eddigi huszonhat fellépésükön mindössze huszonnégyszer vették be ellenfeleik hálóját, vagyis meccsenként átlagban egyszer sem „csengettek”, ilyen teljesítménnyel pedig nem lehet státuszhoz jutni a legmagasabb osztályban.

Egymás ellen
A felek a 2022/23-as idényben háromszor találkoztak és nem bírtak egymással. Elsőre a Fehérvár 2–1-re nyert, másodszorra ugyanilyen eredmény született, de a mezőkövesdiek diadalmaskodtak, míg harmadszorra 1–1-es döntetlenre végeztek a csapatok. A 2023/24-es idény „divatszíne” a 2–0: tavaly augusztus 27-én, majd december 10-én egyaránt ilyen arányú sikert arattak a dunántúliak, akik a papírforma alapján szombaton délután is begyűjtik majd a három bajnoki pontot.

Amíg van esélyük...  

– Ezen a héten mentálisan próbáltuk felrázni a csapatot, melynek tagjaival elsősorban a taktikai elemeket gyakoroltunk és nem tagadjuk, hogy szeretnénk meglepetést okozni 

– kezdte Milan Milanovic, az MZSFC vezetőedzője, majd hozzátette: 

– Eddig is minden meccsünkre úgy készültünk, hogy helyezésünktől függetlenül megpróbálunk pontokat szerezni. A hazaiak közül nehéz bárkit kiemelni, hiszen csapatukat képzett játékosok alkotják. Mi azonban szeretnénk a saját játékunkra összpontosítani annak érdekében, hogy sikeresek lehessünk, bár természetesen tisztában vagyunk a tőlünk erősebb Fehérvár értékeivel. Bennmaradásunkban már csupán reménykedni lehet és amíg van matematikai esélyünk, addig küzdeni fogunk, ezért jó lenne már végre nyerni.

A kövesdieknél Illés B. hónapok óta sérült, Beriashvili pedig öt sárga lapja miatt nem szerepelhet. A várható kezdőcsapat: Piscitelli – Kállai K., Pillár, Lukic, Vajda S. – Cseri, Brtan, Cseke, David Babunski (Samperio) – Molnár G., Drazic. 

Labdarúgás: NB I., 27. forduló 
Az Újpest FC – Zalaegerszegi TE FC találkozó pénteken este lapzárta után ért véget. 


Április 6., szombat
14.15: Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC
16.30: Diósgyőri VTK – Kisvárda Master Good
19.30: Debreceni VSC – MTK Budapest
Április 7., vasárnap
14.45: Ferencvárosi TC – Paksi FC
17.30: Kecskeméti TE – Puskás Akadémia FC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!