Kosárlabda

2024.04.04. 19:00

Higgadtan, nyugodtan, de ugyanakkor kellő agresszióval

A tiszaújvárosi férfi kosárlabda csapat a jövő héten kezdi meg a negyeddöntős párharcot.

Befejeződött az első kör a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjában, a harmadik vonalnak számító osztályban 26-26 meccset tudtak le a csapatok az alapszakaszban. A borsodi színeket képviselő Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK együttese a második helyet szerezte meg, köszönhetően annak, hogy 20 mérkőzését megnyerte, és csupán 6 találkozót veszített el. Lekli József vezetőedző alakulata vasárnap a Nagykőrösi Sólymok KE zárta a bajnokság első felvonását, és mivel a kőrösiek a hetedik pozícióban végeztek az alapszakaszban, ez a két gárda a negyeddöntőben is találkozni fog egymással. A további negyeddöntős párharcok: Dávid Kornél KA (1.) – Dunaharaszti MTK (8.), Agrofeed UNI Győr (3.) – SMAFC 1860 Soproni Egyetem (6.), Vásárhelyi Kosársuli (4.) – Veszprém Kosárlabda Klub (5.). A negyeddöntők az egyik fél második sikeréig tartanak, a Phoenix jövő csütörtökön 18 órától kezdi a párharcot. A második meccset április 14-én, vasárnap 19.30-tól vívja Nagykőrösön, s amennyiben egy-egy lesz ekkor a csata állása, április 17-én, szerdán 18 órától sor kerül még egy összecsapásra a Tiszaújvárosi Sportcentrumban. Sikeres négy közé jutás esetén az újvárosiak ellenfele az elődöntőben az Agrofeed UNI Győr  – SMAFC 1860 Soproni Egyetem párharc győztese lenne.

– Megcsináltuk azt az alapszakaszban, amit szerettünk volna, az első két hely valamelyikén zárni, ez a második pozícióval megvalósult – kezdte Lekli József, a dél-borsodi klub vezetőedzője. – Ez egy reális helyezés, ugyanis az első Dávid Kornél KA-t egyszer sem tudtuk megverni, a többi riválist legalább egyszer. Igazából két olyan találkozónk volt, amelyekhez mentálisan rosszul álltunk: az Eger elleni idegenbeli, valamint a Veszprém elleni hazai meccsbe, ez volt a két, előre nem kalkulált vereségünk. Úgy gondolom, tavalyhoz képest játékban sokat fejlődtünk, a védekezésünk rendben volt, hiszen a második legkevesebb kosarat kaptuk, de támadásban, dobott pontok tekintetében is benne vagyunk az első négyben.

Nagyon fontos a hazai

A Phoenix KK-nál az előző nyáron több változás is volt a keretben, centerposzton frissültek Kocsis és Gáspár érkezésével, mezőnyposztra Csákot igazolták, irányítóba pedig Orliczkit, Vaskót és Lakatost. A bajnokság második része különös izgalmakat tartogat, ahogyan szakemberek állítják, még csak ,,most kezdődik a lényeg".

– Az alapszakaszban pozícionáltuk magunkat, a második hely azt jelenti, hogy gyakorlatilag a döntőig – amelybe szeretnénk bekerülni – pályaelőnyben leszünk – tette hozzá Lekli József. – A play-off az minden sportágban más kávéház, nálunk is, főleg annak tükrében, hogy a szövetség menet közben megváltoztatta a versenykiírást, és lecsökkentette háromról kettőre a párharcokban szükséges győzelmek számát a negyed-, illetve az elődöntőben. Tehát, hibázási lehetőség nagyon nincs, ha valaki elveszíti a hazai mérkőzését, és utána idegenben kikap, akkor kiesik. Emiatt nagyon nagy a jelentősége annak, hogy saját környezetben milyen teljesítményt nyújtunk. A rájátszás mentálisan más, ám zsinórban hat veretlen csata van mögöttünk, ami önmagában adhat magabiztosságot, önbizalmat, de azt hiszem, minden egyéb téren rendben vagyunk. A negyeddöntőbeli ellenfelünket, a Nagykőröst az alapszakaszban oda-vissza megvertük, igazából egyszerű annyiból a feladat, hogy csak azt kell tennünk, csinálnunk, amit eddig gyakoroltunk. Ezeket felvinni a pályára higgadtan, nyugodtan, de ugyanakkor kellő agresszióval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!