Kosárlabda

2024.04.11. 16:51

Diósgyőr – Sopron: a csata már elkezdődött, meccs időpont még nincs

A női kosárlabda bajnokság rájátszásában egy párharcnak a menetrendje még ismeretlen.

A DVTK Hun-Therm és a Sopron Basket közötti rivalizálás legutóbbi meccsét, a márciusi, Győrben megrendezett Magyar Kupa döntőt a dunántúli csapat nyerte

Fotó: Koncz Márton

A versenynaptár szerint a jövő héten folytatódik a női élvonalbeli kosárlabda bajnokság rájátszása, a második körrel, amelynek során 10 csapatos bajnokság alapszakaszának az első nyolc helyen végzettek közül a negyeddöntők nyertesei az elődöntőkben csatároznak, a play-off első körének a vesztesei pedig az 5-8. helyért folytatják.
A négyből három párharc menetrendje már ismert, csak a DVTK Hun-Therm – Sopron Basket párharc meccseinek időpontjairól nincs még hivatalos információ.
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnöksége tavaly decemberben módosította a versenynaptárt, a női felnőtt 3x3-as válogatott olimpiai kvalifikációs szereplése miatt, és túl azon, hogy az elődöntőben a továbbjutáshoz szükséges győzelmek számát háromról kettőre csökkentette, április 17-re írta ki az elődöntők startját. Ez később annyiban módosult, hogy a csapatoknak kiküldött tájékoztatás szerint április 20-at jelölték meg a rájátszás második körének startjául, míg további játéknapoknak az április 23-at, és az április 26-ot határoztak meg. A csapatok ettől az időponttól közös megegyezés alapján eltérhettek, és ennek köszönhetően egy párharcban már ezen a héten megkezdődik a csata. További kettőben szombaton, de a Diósgyőr – Sopron meccs kapcsán még nincs órarend. 

Nem akarnak szombaton

Honlapunk információja szerint a DVTK Hun-Therm a hivatalos játéknapon április 20-án, szombaton 17.00-tól akarja lejátszani a DVTK Arénában az első meccsét – a testvércsapat, a DVTK labdarúgó együttesének aznap, 19.30-tól a szomszédban, vagyis a diósgyőri stadionban rendezendő, Debreceni VSC elleni NB I-es bajnokija előtt –, ám a soproni csapat ettől későbbi időpontot szeretne. Bár a hírek szerint hivatalos megkeresést nem küldtek a soproniak a diósgyőriek részére megjelölve az okot, kérve a későbbi meccs időpontot, a hírek szerint a szövetség képviselőinél két dologra hivatkozik a DVTK-t az idei Magyar Kupa döntőben 73-71-re legyőző csapat. Az egyik, hogy több játékosuk is érintett a 3x3-as olimpiai kvalifikációs tornán (Mompremier, Papp K., Böröndy), illetve, hogy a jövő hét végén sorra kerülő junior országos döntőben is érdekelt a felnőtt keretük több tagja, emiatt nem szeretnének a jövő hét végén pályára lépni.
Érdekesség, hogy mind a két program, a 3x3-as válogatott hongkongi fellépése, illetve a junior döntő dátuma hónapok óta ismert.

Csak azt nem lehet tudni, hogy a DVTK Hun-Therm mikor játszik

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!