Labdarúgás

2024.04.16. 09:15

A kövesdi légiós hazugnak nevezte edzőjét, a klub közleményt adott ki, a középpályás újra posztolt

Forr a levegő Gomis körül, akinek eddig csak egyszer adott bizalmat a szerb szakvezető.

Gomis (kékben, a labdával) nincs harmónikus viszonyban edzőjével, klubjával

Fotó: NSO/Kovács Péter

A labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőköved Zsóry FC csapata vasárnap este hazai környezetben 4-0-ra kapott ki bajnoki mérkőzésen a Puskás AFC együttesétől. A meccsen nem volt keretben a dél-borsodiak védekező középpályása, Chrsitan Gomis, akivel kapcsolatban a találkozó előtt a kövesdiek facebook oldalán az a nyilatkozat jelent meg Milan Milanovictól, az MZSFC vezetőedzőjétől, hogy sérülés miatt nem játszik:

 Ezen a mérkőzésen sérülés miatt nem számíthatunk Samperio, Szilágyi és Gomis játékára sem.

Kontra

A 25 éves szenegáli labdarúgó azonban cáfolta ezt hétfőn délelőtt, az Instagram-sztorijában így fogalmazott: 

Nem vagyok sérült, az én oldalamról minden rendben van! Kérem, hogy az igazságot mondjátok el, senkinek sem engedem, hogy hazudjon rólam.

Rekontra

Hétfőn este a kövesdi klub következett, egy közleményt jelentettek meg a facebook oldalukon:

A Mezőkövesd Zsóry FC-nél a bajnoki keretbe bekerülő játékosok kiválasztása a mindenkori vezetőedző feladata. Ez a Puskás Akadémia elleni hétvégi bajnokin sem volt másképp. Milan Milanovic vezetőedző a hét közben mért edzésadatok és az edzéseken nyújtott teljesítményből arra következtetett, hogy Christian Gomis nem teljesen egészséges, játékra alkalmatlan. Amennyiben Christian Gomis nem az egészségügyi állapota, hanem egyéb tényezők miatt nem teljesített megfelelően, az nem profi labdarúgóhoz méltó, mint ahogy az sem, ahogy a saját klubjáról és annak alkalmazottjáról nyilatkozott. Az említett hétvége további történése, hogy Christian Gomis profi labdarúgó a Debreceni VSC mérkőzését élőben, a helyszínen tekintette meg, míg saját csapatáé kevésbé érdekelte, így azon nem jelent meg. Ezzel klubunk az ügyet lezártnak tekinti.

Szubkontra

Nem sokkal később a szenegáli játékos 2-2-re alakította a nyilatkozatok számát, ismét Instagram-sztoriban tette közzé, hogy mit gondol.
Elsőként ezt írta: 

Tegnap megsérültem, ma nem vagyok egészséges. Mi lesz a végén? Jobban tudjátok, mint én.”Aztán így folytatta Gomis: ,,Nagyon meglepő számomra, ahogy a klubom nyilatkozik rólam. Ahogy tegnap mondtam, nem hagyom, hogy bárki is hazudjon rólam. Engem úgy neveltek, hogy tiszteljek mindenkit. Február 17-e óta nem játszottam meccset, de a tiszteletet azóta is megadtam… Több klubban is játszottam, de soha nem volt problémám, mert nem azért focizom… Kérem, Mezőkövesd… Nem sérültem meg, jól vagyok, köszönöm szépen.

Végül bejelentette, nem beszél többet erről az esetről: 

Csak azért írok, hogy megvédjem a rólam kialakult képet, és azt, aki vagyok, semmi többért.… A részemről minden tiszta, nem is kell többet beszélnem.

Kisebb csoda lenne, ha ezzel véget érne ez a csata, amely valószínűleg nem a nyilvánosság előtt folytatódik, és amelynek adok-kapokja során kiderült, hogy Gomis nincs emelkedett nexusban a jelenlegi vezetőedzővel, és, hogy más csapat felé keresi a jövőjét.

Gomis insta bejegyzés 1
Gomis insta bejegyzés 2
Gomis insta bejegyzés 3
Gomis insta bejegyzés 4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!