Labdarúgás: Mezőkövesd Zsóry FC

2023.02.01. 20:09

Elsőként a negyeddöntőben a Kövesd

A dél-borsodi élvonalbeli labdarúgócsapat Magyar Kupa meccsen nyert az NB II-es MTK-nál.

A dél-borsodi élvonalbeli labdarúgócsapat Magyar Kupa meccsen nyert az NB II-es MTK-nál.

Fotó: Makovics Kornél

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntői szerdán este az MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry FC találkozóval kezdődtek meg. Ezt a találkozót a jövő hét közepére kiírt fordulóból azért hozták egy héttel előrébb, mert akkor a fővárosi klub ifjúsági együttese Bajnokok Ligája meccset játszik, és ez az első keret több játékosát is érinti. Emiatt kérte az MTK a meccs időpontjának módosítását, amibe a kövesdiek beleegyeztek.

Hármat és hetet cseréltek

A házigazda, a másodosztály feljutó helyén álló MTK Budapest és az élvonalbeli Mezőkövesd Zsóry FC is a múlt hét végén kezdte meg tavaszi bajnoki szereplését, mindketten hazai pályás győzelemmel. Az MTK-nak a Szentlőrinc elleni (2-0) kezdőcsapatából mindössze hárman hiányoztak, Nagy Zs., Horváth A., és Stieber (utóbbi kettő a kispadon kapott helyet), helyettük a vasárnap becserélt Poór, Kocsis G és Zuigéber jutott szóhoz.

Sokkal nagyobb volt a mozgás a dél-borsodiaknál az előző meccs kezdőjéhez képest, ugyanis a Puskás AFC elleni (1-0) győzelem után mindössze Kállai K., Cseri, Molnár G. és Drazic maradt meg, Piscitelli, Beriashvili, Nagy G., Besirovic, Karnitski és Filip ,,csak” a kispadon kapott helyet, Zahary pedig keretben sem volt. Vagyis Kuttor Attila ezen a napon több játékosának is bizonyítási lehetőséget adott, illetve a ,,heteket” pihentetni akarta a vasárnapi, Zalaegerszegi TE FC elleni bajnoki előtt.

Drazic gólja

A meccs elején azt MTK elkezdte befészkelni magát a kövesdi térfélre, de ez nem tartott sokáig. A 7. percben Vajda balról érkező beadását Ephestion lőtte egy védőbe, majd a szöglet után Lukic középről eleresztett bombáját mentette szögelte Rácz kapus. Hat minutával később Ephestion ismételte önmagát, az újabb sarokrúgás után Drazic elől mentett az MTK cerberusa. Nem sokkal később, válaszként, egy lesgyanús helyzetben Németh K. került a kövesdi védők mögé, de a 16-osról méterekkel a jobb kapufa mellé lőtt. A 20. percben a többet kezdeményező Mezőkövesd megszerezte a vezetést: Cseri adott be balról, Kállai K. fejelte vissza középre a labdát, az érkező Drazic pedig 5 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). A vezetés után a vendégek öt támadó játékosa közül a két szélső védő gyakran változtatott oldalt, a támadó trió pedig még sűrűbben adogatta át egymásnak a területeket, igaz, ezekből helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk. A hátrányban futballozó házigazda egy jó ideig nem tudott dominálni, beköltözni a kövesdi térfélre, igaz, volt, illetve lett volna egy egyenlítési lehetőségük, a 37. percben Bobál G. lövését követően, ugyanis a labda a 16-oson belül Pillár kezére pattant, ám ezt a játékvezető nem érzékelte. Nem sokkal a félidő vége előtt Bognár I. durrantott a léc fölé, ez volt az játékrész utolsó említésre méltó eseménye.

Lukic is

Mindkét szakvezető egy-egy játékost, egyaránt támadót cserélt a szünetben, és ez a vendégeknek sikerült jobban. Ugyanis az 50. percben az új fiú, Besirovic végzett el szögletet a jobb oldalról, remek beadását az érkező Lukic vágta a jobb felső sarokba 14 méterről, úgy, hogy a labda a felső léc alsó lapjáról vágódott a gólvonal mögé (0-2). A folytatásban mindkét vezetőedző kettős cserét hajtott végre, a vendégeké egy támadó helyett védekező középpályást küldött be, de ennek ellenére előbb Besirovic, majd Ephestion veszélyeztetett, lőtt a kapu mellé. Aztán a csereként beállt Stieber a 63. percben összehozta a meccs első hazai kapura lövését, aminek a hárítása nem okozott gondot Tordai számára. Valamivel később ugyanennek a duónak a párharca, egy szabadrúgás után ugyanezt az eredményt hozta, ami után még egy újabb támadó, védő cserét hajtott végre a kövesdi szakvezető, Karnitski után Filip is pályára lépett, ez utóbbival összefüggésben Vajdából lett középpályás. A 80. percben Zsóri járt nagyon közel ahhoz, hogy szépítsen, ám egy kapu előtti kavarodás végén nem találta meg a labda hálóba vezető útját. Aztán Kapronczainak volt egy kaput elkerülő fejese, majd Palincsár nem túl erős lövését fogta Tordai. Próbált visszajönni a meccsbe az MTK, és bár a hajrában jobbak voltak, de a meccs egészében meggyőzőbb teljesítményt nyújtó Mezőkövesd végül megérdemelten nyert, és jutott elsőként a negyeddöntőbe.

MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-1)

Budapest, 400 néző. V.: Antal P. (Baghy, Ring).

MTK Budapest: Rácz – Poór, Szépe, Bobál D., Varju (Palincsár, 57.) – Kata (Horváth A., 85.), Kocsis G. (Stieber, 57.) – Kovács M., Bognár I., Zuigéber (Kapronczai, 74.) – Németh K. (Zsóri, 46.). Vezetőedző: Horváth Dávid.

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai – Kállai K., Lukic, Pillár, Vajda – Cseri (David Babunski, 56.), Brtan, Ephestion (Filip, 72.) – Molnár G. (Karnitski, 56.), Drazic, Bobál G. (Besirovic, 46.). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Gólszerző: Drazic (0-1) a 20., Lukic (0-2) az 50. percben.

Jók: Stieber, ill. Kállai K., Lukic, Drazic, Besirovic.

Horváth Dávid: – Az első 30 percben nem azt kaptam, amire a valós tudásunk alapján számítani lehetett, sok indokolatlan hibánk volt, akkoriban látszott leginkább a két csapat közötti különbség. Aztán átvettük a kezdeményezést, a második félidő elején viszont bosszantó gólt kaptunk. Ezután nagy erőket mozgósítottunk a gólszerzés érdekében, de hiányzott az átütőerő ezen a napon.

Kuttor Attila: – Nagyon örülök a továbbjutásnak, amit az NB II egyik legjobb csapata ellen sikerült elérnünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában