Kosárlabda

2024.04.11. 10:23

A DVTK Hun-Therm által kivert csapat nyerte az Európa Kupát

A London Lions sikere: angol női kosárlabdacsapat először nyert nemzetközi kupát.

A DVTK Hun-Thermnek a London Lions elleni idegenbeli győzelmét több tucat diósgyőri szurkoló segítette az angol fővárosban

Fotó: FIBA

Szerdán este játszották a második számú női kontinentális sorozat döntőjének visszavágóját. Az angol London Lions csapatának, hazai környezetben sikerült visszavágnia a török Besiktas együttesének, az egy héttel korábban elszenvedett, idegenbeli, 75-68-as vereségért, és mivel a szigetországi meccsen 81-70-re diadalmaskodtak, így 149-145-ös összesítéssel megnyerték az Európa Kupát.

Érdekesség, hogy az angol csapatnak az EK-döntőben elszenvedett vereségen kívül, ebben az évadban még egy veresége van, a szezon első meccsén, 2023. szeptember 20-án, a DVTK Hun-Therm elleni Euroliga-selejtezőben, Londonban kaptak ki 63-48-ra. És mivel rá egy hétre, mindössze 1 ponttal tudtak nyerni Miskolcon, 73-72-re, így az összesítésben a Diósgyőr jutott be az Euroliga csoportkörébe, a London Lions pedig az Európa Kupában folytathatta nemzetközi szereplését. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!