Helyi sport

2024.03.08. 19:05

Repka elnökségi tag és híresség lett, Deák-Bárdos visszalépett

Közgyűlést tartott pénteken a Magyar Birkózók Szövetsége Budapesten.

Repka Attila bekerült a Hírességek Csarnokába

Fotó: Koncz György

A Magyar Birkózók Szövetsége pénteken tartott közgyűlésén az egyedüli jelöltként induló Németh Szilárdot újra megválasztották elnöknek, így további 5 éven át folytathatja a szervezet élén 2015-ben megkezdett munkáját.
Az alapszabály módosításáról is döntött a 77 küldött, az elnökség ezentúl 27 főből áll majd. 

Ebbe a grémiumba bekerült a DVTK olimpiai bajnoka, Repka Attila, valamint a diósgyőri klubb korábbi első embere, Szinay Attila. Ugyanakkor a korábbi Európa-bajnok, a Miskolci Sportiskola szakmai igazgatója, Deák-Bárdos Mihály visszalépett az elnökségi tagságtól.
A közgyűlésen a Hírességek Csarnokának újonnan megválasztott tagjait is bemutatták: Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózót, a szövetség volt szakmai alelnökét, Repka Attila olimpiai- és négyszeres Európa-bajnokot, Székely Pál és Tóth Lajos mesteredzőt, valamint posztumusz Kárpáti Károly olimpiai bajnokot, akit a hazai szabadfogás megteremtői között emlegetnek.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!