Kerékpár

2024.02.17. 12:45

Százhússzal, vagy sehogy

Szezon előtti bemutatót tartott szombaton délelőtt az Aurora Hotelben a Miskolci Road Cycling Kerékpáros Klub.

A képen: az MRCC csapata, vezetői és támogatói az Aurora Hotelben.

Fotó: Pap Gyula

A tagok benépesítették főhadiszállásuk nagytermét, ahol górcső alá vették a teljes idényt. 

Itália igen, Amerika nem 

– Nehéz idény vár ránk, mert lelkesedésünk van, pénzünk viszont egyelőre nincs – kezdte Nyirkó Attila elnök, aki hozzátette: – Terveink szerint harminc amatőr versenyen indulunk majd, az idényre tíz napos olaszországi edzőtáborban készülünk fel, Amerikába azonban idén nem jutnak el a legjobbjaink.

Elhangzott, hogy vagy százhúsz százalékot nyújtanak, vagy nem csinálják, ugyanis maximalisták, a szereplésünkhöz nélkülözhetetlen anyagi eszközök előteremtésével pedig úgy állnak, mint a sakkozók, ha nehéz az állásuk: tárgyalásaik függőben vannak. Tavaly négyszáz, az idén pedig ötszáz (!) gazdasági társaságot, állami és magáncégek szólítanak meg a kisebb és nagyobb támogatásuk reményében. Soraikba várják a gyerekeket és annak érdekében, hogy személyzetet toborozzanak, szinte valamennyi hétvégén nyílt edzést tartanak, próbáikra bárki benevezhet. Erőfeszítéseik gyümölcse az, hogy igazolt sportolóikat nem csupán szűkebb pátriánkból nyerték, hanem Debrecentől Budapestig toborozták.

– Fontosnak tartjuk a jótékonykodást is – vette át a szót Somogyi László elnökhelyettes, klubmenedzser. – Kedvezni fogunk a vakoknak és a gyengénlátóknak, sőt zászlónkra tűztük a környezettudatos életmódra nevelést, a természeti szépségek bemutatását, ezért bárhol bukkanunk fel, videofelvételekkel népszerűsítjük a régió turista centrumait. Legnagyobb dobásunk szeptemberben lesz, a Bükk Kupára több száz bringást várunk majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!