Labdarúgás

2024.02.01. 21:19

Ez lehetett Kuznyecov távozásának az oka

A DVTK-nál történt edzőváltás a fiataloknak nyithat utat.

Boon.hu

Kuznyecov Szergej

Fotó: Török Attila

Nem egészen három nappal a tavaszi bajnoki rajt előtt, a szombaton 17.30-kor kezdődő Debreceni VSC – Diósgyőri VTK találkozót megelőzően edzőváltás történt a diósgyőri NB I-es labdarúgócsapatnál. A klubvezetés megvált a 2022 augusztusában érkezett Kuznyecov Szergej vezetőedzőtől, és bejelentették, hogy Simon Miklós, a diósgyőri labdarúgó utánpótlás akadémia szakmai igazgatója irányítja a csapatot a debreceni bajnokin.

Bár a DVTK hivatalos közleményében sem a tulajdonosi képviselő, sem a válásról nyilatkozó, sportigazgató, Bajusz Endre nem beszélt a tényleges okokról, Kuznyecov Szergej távozásának oka valószínűleg az, hogy az ő és a klub ambíciói nem estek egybe. 

Ugyanis az edző, akivel tavaly nyáron, 2026. június 30-ig szerződést hosszabbított a klub, az erősítési tervek terén számított volna arra az összegre, amely Lukács Dániel és Marin Jurina eladásából folyt be a klub kasszájába, ám a jelek szerint – mivel ez idáig nem érkezett gólerős csatár – nem volt opció, hogy élő szerződéséből vásároljanak ki támadót, ezzel erősítve a csapatot.

Fiatal percek 

Kuznyecov Szergej egy másik ,,pénzes ügy” miatt sem lehetett túl ,,népszerű" a klubvezetés szemében,

ugyanis hiába kérték többször arra, hogy a fiatalok játékperceit növelje a pályán, hogy a DVTK az évad során hozzá juthasson a Magyar Labdarúgó Szövetség 325 millió forintos prémiumához, a szakvezető gyengén adta a 20 év alatti játékosoknak a lehetőségeket, a 12 csapatos bajnokságban, csak egy együttes, a Fehérvár FC volt ezen a téren rosszabb. 
A DVTK-ban az őszi 17 bajnokin összesen 411 percet töltött el 20 év alatti játékos a pályán (Jurek: 127 perc, Bényei: 284 perc), és ahhoz, hogy részarányosan teljesítsen, és januárban megkaphassa a klub a támogatás egy részét, 765 fiatal percnek kellett volna lennie.
Az új edző megnevezése is a fiatalok irányába mutat, Simon Miklós az utánpótlásból érkezik, és 4 élvonalbeli bajnokin, 10 évvel ezelőtt, beugróként, a Budapest Honvéd kispadján már ült NB I-es meccseken a kispadon. Meglepetés lenne, ha a 43 éves edző csak egy mérkőzésre kapna bizalmat a diósgyőri klubvezetéstől, ő ugyanis erősen fiatal párti, és vele biztosan elérhető a 325 millió forintos éves támogatás, és lehet, hogy a dobogótól egy picit távolabbi helyezéssel.

Diósgyőri VTK hírek, eredmények a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!