HELL Boxing Kings

2024.02.06. 15:00

,,Durva", ami a DVTK Arénában készül

A szervezők bejelentették egy új regionális ökölvívó versenysorozat indulását.

A HELL Boxing Kings egy teljesen egyedülálló, újszerű és izgalmas versenysorozat, amelynek keretén belül 10 országban keresik, 4 súlycsoport bajnokait.

Jelentkezni kizárólag a hellboxingkings.com weboldal online jelentkezési felületén, 2024. február 1-től 2024. március 15-ig. Március közepétől a 10 résztvevő országban sor kerül egy-egy casting eseményre, így a casting sorozat 2024. május közepén zárul majd. A kiválasztott versenyzők következő állomása a 2024 júniusi, amatőr ökölvívó szabályok szerint megrendezésre kerülő 5 napos verseny lesz Magyarországon, ahol maximum 3 sikeresen megvívott mérkőzéssel már be lehet kerülni a súlycsoportokra vonatkozó negyeddöntőbe. A negyeddöntő és elődöntő mérkőzéseire 2024. novemberben, illetve decemberben kerül sor Magyarországon, itt már profi ökölvívó szabályok szerint, 4x3 perc menetidővel.

Egy negyeddöntő, és egy elődöntő mérkőzéssel alakulnak ki a döntőbe jutott párok. A verseny utolsó állomása a döntő mérkőzések gálája, amely 2024. december 22-én a miskolci DVTK Arénában kerül megrendezésre. A döntők szintén a profi ökölvívás szabályrendszere szerint, de már 6x3 perces menetidővel kerülnek lebonyolításra.

A programok összeállítása során a szervezők figyelembe vették az olimpiai programokat, így egyetlen esetben sem ütközik a HELL Boxing Kings versenysorozat az olimpiai kvalifikációs tornákkal, vagy a párizsi olimpiával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!