Labdarúgás

2024.02.23. 07:00

A Kövesdnek már ,,nyóc", az MTK-nak három

A három nyeretlenes vendége lesz a nyolc meccse óta nyeretlen.

Lukic (középen) nem játszhat az MTK ellen

Fotó: Török Attila

A labdarúgó NB I 22. fordulójában, pénteken 20.00-tól MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzést rendeznek. 

Nyolc meccse

A fővárosi csapat otthonában próbálja pontjainak számát gyarapítani a tabella utolsó, kieső helyén álló dél-borsodi együttes, azok után, hogy a legutóbbi nyolc bajnokiján nyeretlen maradt. A sárga-kékek legutóbb 2023. november 25-én győztek, akkor Kövesden az Újpest FC-t verték 4-0-ra. Azóta összesen három pontot gyűjtöttek, a Puskás AFC és a Ferencvárosi TC vendégeként elért 0-0-k mellett, a Zalaegerszegi TE FC otthonában 1-1-re végeztek. Ez utóbbi találkozó volt Kuttor Attila utolsó meccse az MZSFC kispadján, ugyanis a múlt héten szerdán vezetőedző csere történt a kövesdieknél, a szerb Milan Milanovic vette át a csapat irányítását.

Az új trénerrel sem sikerült megindulni felfelé, a múlt szombaton, Mezőkövesden lejátszott kiesési rangadón a Kisvárda MG diadalmaskodott 2-1-re, ezzel a szabolcsi együttes elkerült az utolsó helyről, a 11.-re lépett előre, az MZSFC pedig innen csúszott hátrébb. Kilátástalannak tűnik a dél-borsodiak helyzete, ugyanis 8 pontra vannak a jelenleg még bennmaradás érő, 10. pozíciótól, a Zalaegerszegi TE FC-től. Ezt a különbséget a hátralévő 12 meccsen kellene ledolgozniuk.

Annál jobb ellenfél, mint az MTK Budapest, akik ellen most játszanak, aligha jöhetett volna. A fővárosi kék-fehérek az előző három körben egyaránt vereséget szenvedtek, igaz, a tabella első harmadába tartozó együttesektől kaptak ki: előbb a Ferencvárosi TC vendégeként 5-1-re, majd a Fehérvár FC-től otthon, 2-0-a, a múlt vasárnap pedig a Puskás AFC-nél vizitálva, 6-1-re. De a kék-fehérek természetesen szeretnének más vágányra kerülni, újra érezni a pontszerzés ízét, és a sereghajtó ellen erre minden esélyük megvan.

Szervezettebbé tenni

Az MZSFC vezetőedzőjének, Milan Milanovicnak először azt hoztuk szóba, hogy az előző meccs előtt három napja volt arra, hogy olyan eredményt érjenek el, ami segít a csapaton, de pontok nélkül maradtak, és ezzel kapcsolatban azt kérdeztük, hogy melyek voltak a Kisvárda elleni mérkőzés tanuláságai, min kell javítani.

– Szeretnénk szervezettebbé tenni a csapat védekezését. Egységesebb, összehangolt védekező mozgást minden csapatrészben – felelte az edző, aki arra a felvetésre, hogy az MTK elleni meccsig még jobban megismerhette a csapatot, a környezetet, a lehetőségeket, és hogy mennyivel van előrébb, mint volt egy hete, mekkora plusz jelenthet ez most, erre ezt válaszolta: – Ezen a héten sikerült jobban megismernünk egymást a csapattal. Jobban tudom, hogy mit várhatok a játékosoktól, sikerült jobban megismerni a képességeiket, úgy érzem egyre jobban elfogadnak, és megbíznak bennem. 
Szóba hoztuk a szerb edzőnek, hogy az MTK sem szerepelt jól az előző fordulóban, és emiatt várhatóan javítani akarnak, illetve ezzel kapcsolatban arról érdeklődtünk, hogy milyen ellenfélre számít.

– Látszik, hogy jó támadó futballt játszanak, minőségi játékosaik vannak a támadó szekcióban, hazai pályán biztosan szeretnének dominálni. Reméljük sikerül megtalálni a gyenge pontjaikat a védelmükben – mondta Milan Milanovic, aki arra a kérdésre, hogy mi a cél a mostani bajnokin, ezt felelte: – Szeretnénk a saját játékunkkal foglalkozni, és hogy ezt sikerüljön minél jobban megvalósítani. Reméljük, hogy ez majd kedvező eredménnyel is párosul.

Új fiú

Ami az MZSFC keretét illeti: ezen a héten egy új játékos érkezett a dél-borsodiakhoz, Kócs-Washburn Erik. A támadó középpályás – aki amerikai és magyar állampolgár (előbbi országban született) – a Debreceni VSC-től érkezett kölcsönbe, az évad végéig. A 20 éves futballista, aki ebben az évadban a DVSC NB III-as tartalék gárdájában szerepelt, januárban már járt próbajátékon a Mezőkövesdnél. A Ferencvárosi TC elleni, kövesdi felkészülési meccsen, amelyet a fővárosiak nyertek meg 1-0-ra, a második félidőben lehetőséget is kapott a sárga-kékeknél, de akkor azzal búcsúztak el egymástól a felek, hogy nem folytatja pályafutását a borsodi gárdánál. 

A fiatal játékos szerepeltetésének nincs akadálya, az MZSFC keretének további két tagjáról ugyanez nem mondható el. Illés B. műtéte után még nem bevethető, míg Lukic sárga lapos eltiltása miatt kénytelen kihagyni a mostani bajnokit. 

Várható kezdő
A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Kovácsik – Szivacski, Pillár, Beriashvili, Vajda S. – Brtan, Cseke – Molnár G., David Babunski, Bőle – Drazic.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!