Helyi sport

2024.01.22. 13:15

Csaknem két évtizede ,,ment el" a vármegyei születésű klasszis játékos

Fotó: Mihádák Zoltán

Tizenkilenc évvel ezelőtt, 2005. január 19-én – Dunaújvárosba, edzésre menet – szenvedett halálos közúti autóbalesetet Kulcsár Anita válogatott kézilabdázó. Csupán 28 éves volt. A szerencsi születésű játékos 165 alkalommal szerepelt a válogatottban, többek között olimpiai ezüstérmes (2000, Sydney), vb-ezüstérmes (2003), Európa-bajnok (2000), néhány hónappal később a világ legjobb kézilabdázójának választották a Nemzetközi Kézilabda-szövetség és World Handball Magazine közös szavazásán.
A részletes szakértői véleményben többek között ez volt olvasható: ,,...Január 19-én délelőtt a Dunaferr női kézilabdacsapat játékosa, a női kézilabda válogatott tagja autójával haladás közben a hókásás úttesten elhagyta az útpályát és fának ütközve állt meg a Velencét Pusztaszabolccsal összekötő úton. Kulcsár Anita sérüléseibe a helyszínen belehalt. A VW Golf az ütközés után kigyulladt, teljes egészében kiégett... A sportoló közvetlen halálát az ütközéskor elszenvedett koponyasérülés okozta..." 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!