Jégkorong

2023.12.31. 09:47

Tizenkettő plusz egy a ráadásban és két pont

Jégkorong, Erste Liga, 25. forduló

DVTK Jegesmedvék – Gyergyói HK 7–6 (0–0, 4–2, 2–4, 1–0)

Miskolc, 1245 néző. V.: Németh M., Juhász G., Szabó D., Gottlibet

DVTK Jegesmedvék: Voris (Praták) – Szirányi, Szathmáry 2 (1), Esteves 1 (3), Páterka 1 (2), Berdnikov 2 (3) – Shkrabov, Vojtkó 1 (1), Pecsét, Miskolczi, Mattyasovszky (2) – Szalay, Bean, J. Razumnyak, Makai, V. Razumnyak – Sánta, Griaznov, Farkas M., Csiki, Trozsák. Vezetőedző: Steve Kasper. 

Gyergyói HK: Mag (Szakács) – Haaranen 1, Jalonen 1, Orban, Császár 1, Bodó 1 (1) – Mesikammen, Fejes 1, Sándor-Székely (2), Sárpátki 1 (1), Vincze (1) – Dalhuisen (1), Imre (1), Szigeti, Silló, DiDiomete (1) – Kozma, Timaru, Csiszer, Bíró. Vezetőedző: Szilassy Zoltán. 
Kiállítások: 6, ill. 16 perc. 

Steve Kasper: – Egy nagyon érzelemdús meccs volt sok, egyszer fent, egyszer lent helyzetekkel, egyszer a világ tetején voltunk aztán a mélységekben. Nagy tisztelet jár az ellenfélnek, nagyon erős támadósoruk van és olyan hátvédeik, akik nagyon jól csatlakoznak a támadásokhoz. Nagy nehézségeket okoztak nekünk. De én nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Még mindig hiányos keretünk van a sérülések miatt, sok játékos csatlakozik hozzánk az U21-es csapatunkból. Ahogy már korábban is mondtam, minden meccs egy lecke, néha ezek fájdalmasak, ma pedig egy boldog. Remélhetőleg tanulunk abból, hogy leadtuk az előnyünket, de végül győztesként jöttünk ki a meccsből és pozitívak lehetünk.

Szilassy Zoltán: – Nehéz erről az őrült meccsről beszélni. A harmadik harmadban úgy játszottunk, ahogy kell. Az első harmadban nem volt igazán egyik csapatnak se komoly lehetősége, viszont amit a másodikban csináltunk…Eleve kértem, hogy ne legyen több kiállítás, erre lett még. Borzasztóan fegyelmezetlenül játszottunk, ezért lett 4-2 az eredmény, utána nyilván nem voltam kedves az öltözőben. Ezt követően elkezdtünk jól játszani, de a korábbiakat megbünteti a Jóisten. A végén kaptunk egy gólt, valószínűleg azért, mert ennyit érdemeltünk. Nem lehet elcsalni 20 percet egy meccsből. Meg kell értenünk, hogy ez már nem a tavalyi szezon, az önbizalom nem elég, hanem bele kell tenni a munkát minden cserébe. Lehetett látni, hogy van erőnk, de akkor miért nem az elejétől? Tehát ez fej kérdése, ezt kell rendbe tenni, mert nagyon szoros a bajnokság. Az egyik legtöbbet büntetett csapat vagyunk és ez nem véletlen, fegyelmezetlenek vagyunk, ezen változtatni kell. Az egy pontot azért kaptuk, mert visszajöttünk a meccsbe, de lehet, hogy többet nem érdemeltünk.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!