Ökölvívás

2023.12.14. 15:07

A miskolci öklözőknek két érmük is van már

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban zajlik a 100. Papp László magyar bajnokság.

A háromszoros olimpiai bajnok nevét viselő jubileumi viadal küzdelmei egy ringben zajlanak. A szerdai nyitónapon harminc, a csütörtökin pedig negyvenhét mérkőzés szerepelt a programban. Az eseményre kilátogatóknak jelképes összeget, száz forintot kellett fizetniük a jegyekért.

Mezei és Dudek

– A sorozatra ötven klub százhatvanhat sportolóját – ötvenöt nőt és száztizenegy férfit – neveztek – újságolta Siroki Norbert, a miskolci Hell Fight Club Küzdősport Egyesület vezetőedzője, majd hozzátette: – A mi elképzeléseinkben az szerepelt, hogy négy ökölvívót indítunk, ebből végül csak három lett. A válogatott kerettagsággal rendelkező Mester Soma ugyanis hátsérülése miatt kénytelen volt kihagyni a műfaj legrangosabb hazai rendezvényét. Az már korábban eldőlt, hogy a húsz esztendős Mezei Petra az 50 kilósok mezőnyében döntőzni fog, ugyanis csak hárman vannak, Petrát pedig kiemelték. Ennek következtében szombaton azzal a lánnyal meccsel az aranyéremért, aki az elődöntőt megnyeri. Eredetileg úgy tervezték, hogy a csütörtökön délelőtt kezdődő programban lép a kötelek közé a harminc éves Dudek Beáta. Versenyzőnk az 57 kilogrammos súlycsoportban a négy közé jutásért indult harcba, ellenfele, a székesfehérvári Hippeller Anna azonban, némi humorral mondva, túl sok nokedlit evett, így a mérlegeléskor átesett a súlyhatáron, ezért fel sem mehetett a szorítóba, tehát már Dudek is érmes. Azt, hogy milyen színűt vehet majd át, erre a hétvégén derül fény. 

A Hell Fight Club Küzdősport Egyesület harmadik tagja, a huszonegy éves Horváth Milán szerda este csatázott, a legjobb négy közé kerülésért a nyíregyházi Kovács Tamás volt az ellenfele.

Mérkőzéséről, miként társai további szerepléséről szombati lapunkban írunk majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!