Helyi sport

2023.12.18. 20:49

A Kassa-Miskolc ultramaraton jövőre áprilisban lesz

Elindult a nevezés, az év végéig kedvezményesen lehet ezt megtenni.

2024. április 20-án ismét megrendezik a versenyt

Fotó: SZIS

A magyar és szlovák partnerek 2024. április 20-án, szombaton már hatodik alkalommal rendezik meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő 117 kilométeres futó erőpróbát.
A két testvérváros példás összefogásának, illetve az útvonal során érintett szlovák és magyar települések nélkülözhetetlen közreműködésének köszönhetően jövőre is megrendezik azt az ultramaratoni futóversenyt, amelynek rajtja 2024 tavaszán Kassán lesz, és a futók Miskolcon érkeznek majd be a célba. 

Az útvonal
A rendező Marathon Club Egyesület, a társrendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány, a Biennale Nonprofit Kft., valamint első számú szlovák partnerük, az idén a 100. Kassai Béke Maratont hatalmas sikerrel megrendező Kassai Marathon Klub a hazai és külföldi hosszútávfutó-társadalom számára kínál remek megméretési lehetőséget a VI. Kassa–Miskolc ultramaratonnal. A 117 km-es – Kassa, Sidliskó Krasna, Alsómislye, Hernádzsadány, Abaújnádasd, Kéked, Abaújvár, Gönc, Göncruszka, Vilmány, Vizsoly, Abaújkér, Abaújszántó, Felsődobsza, Hernádkércs, Halmaj, Aszaló, Szikszó, Sajóvámos, Szirmabesenyő, Miskolc településeket érintő – távot egyéniben, párban, valamint 5 és 10 tagú váltóban is teljesíteni lehet. Ez utóbbi jó alkalom csapatépítésre, munkahelyi, egyesületi, baráti közösségek erősítésére is. 
Újdonságot jelent, hogy jövőre az 5 és 10 tagú váltók és a párosok bármelyik váltóponton válthatnak, de váltás csak a kijelölt váltóponton lehetséges.
A nevezés a már elindult, legkedvezőbb feltételekkel 2023. december 31-ig lehet regisztrálni. Ugyan még csak néhány napja nyitották meg a nevezési felületet, az első nevezések már beérkeztek. Érdekesség, hogy az első nevező szlovák oldalról Slivka Patrik, míg magyar oldalról Szűcs János, akik mindketten egyéniben szeretnék teljesíteni a 117 km-es távot. A verseny hivatalos weboldala a következő linken érhető el: kosicemiskolcultramarathon.eu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!