Vízilabda

2023.12.27. 11:00

A 20 éves borsodi srác is megy az Eb-re

Budapest 20231108 Vízilabda OB 1 bajnoki mérkõzés OSC - Szolnok Fotó: Dömötör Csaba - Nemzeti Sport A képen: Vismeg Zsombor

Fotó: Domotor Csaba

Az E.ON-kupa után Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a napokban kihirdette a január 4-én kezdődő Európa-bajnokságra utazó 15 fős csapatot. A szakvezető ígéretéhez híven egy sor fiatalt tesztel a lehető legélesebb körülmények között. A tizenötből hat fukuokai világbajnok utazik a Zágrábba, ahol hét olyan játékos szerepel majd a férfiválogatottban, akik korábban nem játszottak még kontinensviadalon. A jelentősen megfiatalított együttesben hat junior világbajnok kap helyet a júniusban az U20-as viadalon taroló gárdából, igaz, ketten „átfedésben vannak” a felnőtt vb-aranyérmesekkel, hiszen Molnár Erik és Vigvári Vince mindkét bajnokcsapatban szerepelt. Rajtuk kívül Fekete Gergő, Nagy Ádám, Pohl Zoltán és Vigvári Vendel lesz ott a felnőttek között a világ tetejére ért együttesből, míg az U20-asok közül Molnárékon kívül a kapus Gyapjas Viktor, valamint Tátrai Dávid, Varga Vince és Vismeg Zsombor került be a keretbe.

Vismeg Zsombor múlt nyáron igazolt a PannErgy-Miskolci VLC OB I-es csapatától a Szolnoki Dózsához. A fiatal pólós 2003. március 14-én Miskolcon született, a sportág alapjainak elsajátítását a sárospataki Zempléni Vízilabda Klubban kezdte el, még 2009-ben, 2011-től lett a ZVK igazolt utánpótlás játékosa. Vismeg Zsombor a második olyan vízilabdázó Biros Péter (akit először 1997-ben hívott meg Kemény Dénes szövetségi kapitány) után, aki Borsod-Abaúj-Zemplén megyében látta meg a napvilágot, itteni klubban kezdte a pályafutását, és lett felnőtt válogatott kerettag idén tavasszal, de már nem borsodi klub tagjaként. A válogatott a most debütáló kétdivíziós formula alapján az Eb csoportkörében Görögországgal, Olaszországgal és Grúziával találkozik majd.

A férfi válogatott kerete

Kapusok: Gyapjas Viktor, Bányai Márk.

Mezőnyjátékosok: Burián Gergely, Fekete Gergő, Hárai Balázs, Kovács Péter, Molnár Erik, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Szeghalmi Zsombor, Tátrai Dávid, Varga Vince, Vigvári Vince, Vigvári Vendel, Vismeg Zsombor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!