Labdarúgás

2023.11.03. 10:30

Többmilliós pénzbüntetést kapott a DVTK

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága megbüntette a DVTK labdarúgócsapatát.

Az FTC meccsen ,,elcsattant" pirót is beárazták a szövetségben

Fotó: MW

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága ezen a héten két ülést is tartott, kedden ugyan nem került napirendre a DVTK NB I-es labdarúgócsapata két, a múlt héten szombaton, a Fehérvár FC elleni, idegenbeli, 4-0-s vereséget hozó bajnokin kiállított játékosának ügye, mert Farkas Dánielt és Szatmári Csabát is második sárga lapja után kapott pirossal küldték le a pályáról, és ez esetekben automatikusan 1 mérkőzésre szóló eltiltások következnek. Vagyis mindkét játékosnak a szombaton 15.45-kor kezdődő Puskás AFC – DVTK bajnokit kell kihagynia.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága csütörtökön is összeült, és összevont eljárás során vizsgálta a DVTK októberi három bajnokiján történteket, a Kecskeméti TE elleni hazai (3-1), az Újpest FC elleni idegenbeli (0-2), és a Ferencvárosi TC elleni hazai (1-2) mérkőzésen előfordult szurkolói rendbontásokat. A fegyelmi bizottság „megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, síp használata rendzavarásra, pirotechnikai eszközök használata, szurkoló elzárt területre történt bejutása” cselekmények miatt pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a DVTK-t. 

Az összeget ugyan nem hozták nyilvánosságra, honlapunk értesülése szerint a diósgyőri klubnak valamivel több mint 3 millió forintot kell fizetnie a labdarúgó szövetségnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!