Labdarúgás

2023.10.01. 17:15

DVTK – KTE 3–1 végeredmény – ÉLŐ helyszíni tudósítás (fotók)

A labdarúgó NB I 8. fordulójában Diósgyőri VTK – Kecskeméti TE találkozót rendeztek, 17.30-tól.

A DVTK ma a Kecskeméti TE csapata ellen játszik

Fotó: Kovács Péter

93. perc: Vége a mérkőzésnek, a DVTK nyert 3-1-re. A piros-fehérek győzelmükkel feljöttek a tabella 3. helyére.

----

90. perc: Három perc hosszabbítás következik.

----

87. perc: Acolatse lőtt balról a bal kapufa mellé.

----

85. perc: Horváth K. lábát találta el Vallejo a 16-oson belül, 11-eshez jutott a KTE. A büntetőt Horváth K. vágta a kapu jobb oldalába, 3-1.

----

82. perc: Vendég csere, Szalai helyett Katona állt be.

----

81. perc: Újabb hazai cserék, Holdampf helyett Bényei, Pernambuco helyett Jurek a pályán.

----

80. perc: Zsótér lövése kerülte el a bal felső sarkot.

----

73. perc: Cserék, Pozeg Vancas helyett Klimovich, Lukács D. helyett Acolatse állt be a DVTK-nál, a túloldalon pedig Vágó helyett Meskhi.

----

70. perc: Lukács D. ment el a bal oldalon, majd remekül passzolt Pozeg Vancashoz, aki jól vett részre a középen üresen álló Jurinát, utóbbi 6 méterről gurított a kapuba, 3-0.

----

68. perc: Szűcs K. lövése pattant szögletre.

----

58. perc: Leoni kapura lövését védte Odyntsov. Ez volt az első kaput eltaláló lövése a KTE-nek. 

----

55. perc: Újabb kecskeméti csere, Iyinbor helyett Nagy O. állt be.

----

52. perc: Szatmári a kapu torkából lőtt a ketrec mellé, ziccerben.

----

49. perc: Megvan a hivatalos nézőszám, ami 7292 fő. Ez azt jelenti, hogy ez a meccs hozta az NB I 8. fordulójának nézőcsúcsát.

----

47. perc: Jurina balról, 10 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.

----

46. perc: Leoni lövése pattant szögletre.

----

18.34: Mezkezdődött a második félidő. Kettőt cserélt a vendégcsapat, Pálinkás helyett Szendrei, Zeke helyett Leoni állt be.

----

45+4. perc: Vége az első félidőnek, a DVTK megérdemelten vezet 2-0-ra. 

----

45+2. perc: Pernambuco bombáját hárította a kecskeméti kapus.  

----

45. perc: Négy perc a hosszabbítás az első félidő végén.

----

45. perc: Vallejo fejelt a kapu torkából a léc fölé.

----

23. perc: Hazai csere, sérülés miatt, Edomwonyi nem tudja folytatni, Jurina érkezett helyette. 

----

18. perc: Pernambuco vezetgette a jobb oldalon a labdát, majd az előre lopódzó Gera fejére ívelt, aki 8 méterről bólintott a jobb felső sarokba, 2-0.

----

9. perc: 11-est kapott a DVTK, Pozeg Vancas gurított a bal sarokba, 1-0.

----

7. perc: Áll a játék, egy lehetséges hazai büntetőt vizsgálnak, azt hogy Zeke szabálytalankodott-e Holdampffal szemben.

----

17.30: Megkezdődött a találkozó.

----

A KTE kezdőjében a diósgyőri nevelésű Szűcs Kornél is helyet kapott, aki a nyáron igazolt át az alföldiekhez a piros-fehérektől, és életében először lépett pályára ellenféként a DVTK ellen.

----

A találkozót a helyszínen élőben tekinti meg a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

----

A KTE négy nappal ezelőtti, FTC elleni, idegenbeli, 1-0-s vereséggel végződött találkozójához képest két változás történt a kezdőben, Kiss B. és Szendrei csak kispados lett, az akkor becserélt Zsótér és Pálinkás pedig a meccs első sípszavára készülődött. A kecskemétieknél Nikitscher, Banó-Szabó és Nagy K. sérülés miatt nem volt keretben.

----

A DVTK legutóbbi bajnokijához, a nyolc nappal ezelőtti, a Debreceni VSC ellen, hazai környezetben 3-1-re megnyert mérkőzéshez képest egy helyen történt változás: kapusposzton. Sentic betegség miatt nem volt bevehető, és mivel Danilovic is hasonló helyzetben volt, így az eddig harmadik számúnak tartott Odyntsov melegített a meccsre, a kezdésre, a cserekapus pedig a fiatal Bánhegyi lett. A hálóőrökön kívül két mezőnyjátékos, Kampetsis és Feuillassier sérülés miatt nem volt keretben a hazaiaknál. 

----

A két csapat jelenlegi formájáról elárul valamennyit, hogy a DVTK a legutóbbi öt bajnokija közül egyet veszített el, hármat megnyert, egyszer pedig döntetlenre végzett, míg a KTE az utolsó öt NB I-es meccse közül négyen vereséget szenvedett, egy alkalommal pedig nyerni tudott. A KTE ebben az évadban eddig az összes idegenbeli bajnokiját, mind a hármat elveszítette, és ezeken még gólt sem sikerült szereznie.   

----

A két csapat egymás elleni, az élvonalban lejátszott meccseit tekintve, ötven százalékon állnak a felek. Az eddigi 12 NB I-es meccsükön 4 diósgyőri és 4 kecskeméti győzelem született, 4 találkozó pedig döntetlennel zárult. A Diósgyőrben lejátszott 6 NB I-es bajnoki közül 4-et nyertek meg a piros-fehérek, 1 döntetlen és 1 vereség a további mérlegük az Andrássy úton. 

----

A labdarúgó NB I 8. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata a Kecskeméti együttesét fogadja.

----

Diósgyőri VTK – Kecskeméti TE 3–1  (2–0)
Diósgyőr, 7292 néző. V.: Kárpály (Becséri, Csatári). 
Diósgyőri VTK: Odyntsov – Gera, Szatmári, Bárdos, Stephen – Holdampf, Vallejo – Pernambuco, Pozeg Vancas, Lukács D. – Edomwonyi. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Kecskeméti TE: Varga B. – Szűcs K., Iyinbor, Belényesi, Szalai, Zeke – Zsótér, Vágó, Szuhodovszki – Pálinkás, Horváth K. Vezetőedző: Szabó István.
Csere: Edomwonyi helyett Jurina a 23., Pálinkás helyett Szendrei a 46., Zeke helyett Leoni a 46., Iyinbor helyett Nagy O. az 55., Pozeg Vancas helyett Klimovich a 73., Lukács D. helyett Acolatse a 73., Vágó helyett Meshki a 73., Holdampf helyett Bényei a 81., Pernambuco helyett Jurek a 81., Szalai helyett Katona a 82. percben. 
Sárga lap: Zeke a 9., Belényesi a 37., Szalai az 51. percben.
Gólszerző: Pozeg Vancas (1-0, 11-esből) a 10., Gera (2-0) a 18., Jurina (3-0) a 70., Horváth K. (3-1, 11-esből) a 85. percben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!