2023.11.04. 11:03

Háromszáz euró az ára a háromezerhatszáznak

A DVTK alpesi sízője két téli olimpián már járt és célba vette a harmadikat is

A XXV. ötkarikás játékokat 2026. február 6. és 22. között az olaszországi Milánóban és Cortina d’Ampezzóban tartják. A Testnevelési Egyetemen kutatóként dolgozó sportember – akit mindenki bánkúti gyerekként ismer – kemény munkával töltötte az elmúlt heteket és hónapokat.

Videós elemzések

– A nyár közepén alig néhány európai gleccser maradt edzésre alkalmas – kezdte a hamarosan huszonnyolc esztendős kiválóság, majd így folytatta: – Az olaszországi Stelvio azonban nyitva volt, üzemkész állapotban várta a síelőket. Utána július végén képzett nemzetközi csapattal a svájci Saas-Fee gleccseren táboroztam. Helyi trénerekkel és profi sportolókkal igazán színvonalas körülmények között dolgoztam. Mivel a magyar szövetségi program már nem működik, ezért ilyen munkalehetőséget kellett keresnem. Háromezerhatszáz méteren végeztem kimerítő edzéseimet: róttam a köreimet, közben kondicionális és regeneráló foglalkozásokon vettem részt, aztán jöttek a videós elemzések. Szeptemberben a székelyföldi Gyergyószentmiklóson edző termi ügyködéssel, hegyi kerékpározással és teniszezéssel múlattam az időt. Október végétől tíz napig tartó gleccser edzőtáborban síelek és megosztott funkciót töltök be. Az utánpótlás korú serdülőknek húzóerőként és – már bocsánat ezért – mintaképként segítek, míg németekkel és svájciakkal magam is edzek. Erre szükség van, hiszen a versenyszezon küszöbére érkeztem. Aki olcsó gyakorlásra gondol, téved, ugyanis a síközpontokat mindenhol fizetőssé tették, egy-egy csapatnak száztól háromszáz euróig terjedő pályadíjakat kell leszurkolnia, az ingyenes idősávok olyan ritkák, mint a fehér holló. Amennyiben jó állapotú havon akarok hajtani, akkor ezt a zsebem mélye bánja. 

A képen: Kékesi Márton ilyen csodálatos környezetben gyűjti az erőt a szezonra Fotó: olvasónk 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!