boon.hu video

2023.11.30. 09:27

Bemutattak a diósgyőri közönségnek, pedig sztár bánásmódot kaptak (videóval)

Az Euroliga meccset követő sajtótájékoztatón nem jelentek meg a törökök.

A Diósgyőr-Fenerbahce barátság ,,megerősítése" egy bemutatással

A női kosárlabda Euroliga A-csoportjának 7. fordulójában két veretlen csapat csapott össze szerdán este Miskolcon, a DVTK Hun-Therm – Fenerbahce találkozót követően a török gárda maradt makulátlan, 81-64-es sikert aratva.

A rangadón mindkét oldalon akadtak hiányzók, a hazai részről Kányási és Jovcanovic sérülés miatt maradt ki, emiatt a Diósgyőr gyakorlatilag 6 fős rotációt alkalmazott, mert hiába szerepelt a piros-fehéreknél 9 kosaras ezen a meccsen, közülük 3 főnek tíznél kevesebb perc jutott.

A vendégeknél Aydin, Milic, Senyürek sérülés, Sacalir pedig betegség miatt nem volt keretben, és emiatt csak 8 kosarast szerepeltettek a törökök, tulajdonképpen szintén 6 kosarast forgattak, mert a hetedik legkevesebb játékidőt kapott játékosuk 12 percet volt a pályán, a nyolcadik pedig 1 percet.

A meccs mégsem Natasha Howard, Emma Messeeman, Yvonne Anderson, vagy éppen Aho Nina remek teljesítménye miatt marad emlékezetes a drukkerek számára. Hanem egyrészt azért, mert amíg a sztár csapat játékosai derék módon igyekeztek a pályán, addig a játékvezetői hölgykoszorú sztár bánásmódban részesítette a török csapatot, kényeztették a kék mezeseket a faultok megítélésében, másrészt pedig a Fenerbahce stábtagjai sztár allűröket csillogtattak, hergelték a közönséget, és a végén még a sajtótájékoztatón sem jelentek meg.

Bemutató

Ez utóbbit azzal indokolta a török csapat francia vezetőedzője, Valéria Garnier, hogy a meccs után a hazai szurkolók leöntötték sörrel.

És, hogy mindez miért történt? Nem véletlenül, és nem is előzmények közül. A második negyedet követő szünetben, a vendég csapat öltözőbe vonulásakor a török csapat ügyvezetője került szóváltásba a hazai fanatikusok néhány tagjával, aki a meccs utáni forró hangulatban az öltöző felé tartva bemutatott a piros-fehérek drukkereknek, miközben mellette a vezetőedző ballagot. Ezután kapták a sört, ami miatt a DVTK Hun-Therm csapatának minden bizonnyal pénzbüntetést kell majd fizetnie...

A játékvezetők a meccs során ,,téliesre vették” a figurát, kesztyűs kézzel bántak a déli ország játékosaival. A mutatott kemény, modern kosárlabdában 30 perc alatt mindössze nyolc szabálytalanságot észleltek a törököknél, és kétszer ennyit a Diósgyőrnél. A faultarányt arány a végén 23-12 lett.

A meccs utáni sajtótájékoztatón, amelyen a megsértődött törökök nem jelentek meg, Völgyi Péter, a DVTK Hun-Therm vezetőedzője a következőket nyilatkozta a játékvezetők működését firtató kérdésre:

A Fenerbahce török csapat, Euroliga győztes, jóval nagyobb költségvetéssel dolgozik. Valamiféle tiszteletet mi is kivívtunk, és hiába tudunk szoros meccset játszani ellenük, lehet, hogy akkor is más lett volna a játékvezetés. Feltűnő volt, hogy ugyanaz a szituáció az egyik oldalon más elbírálás alá esett, mint a másikon, de lehet, hogy csak arról van szó, hogy én nem voltam elég higgadt ennek a megítéléséhez.

A női kosárlabda Euroliga 7. fordulójának eredményei
DVTK Hun-Therm – Fenerbahce (török) 64-81 (20-18, 17-29, 16-19, 11-15)
ACS Sepsi-SIC (romániai) – Lyon DLC ASVEL Feminin (francia) 86-85 (20-23, 15-20, 25-16, 26-26)
Polski Cukier AZS UMCS Lublin (lengyel) – Casademont Zaragoza (spanyol) 42-64 (6-14, 14-12, 11-16, 11-22)
Beretta Famila Schio (olasz) – Valencia BC (spanyol) 77-72 (23-16, 16-21, 14-22, 24-13)

A 8. forduló programja, december 5. (kedd), 19.15: Valencia BC – Fenerbahce, december 6. (szerda), 18.00: DVTK Hun-Therm – Lyon DLC ASVEL Feminin, 18.00: ACS Sepsi-SIC – Casademont Zaragoza, 20.00: Polski Cukier AZS UMCS Lublin – Beretta Famila Schio

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!