Labdarúgás

2023.11.04. 18:02

PAFC-DVTK: a Szamovár bárban zárás előtt jött a forróság

Döntetlenre végződött a diósgyőriek felcsúti kirándulása szombaton.

Vellejo (pirosban) új szerepkörben, belső védőként játszott

Fotó: Török Attila

A labdarúgó NB I 12. fordulójában, szombaton délután a Puskás AFC csapatának vendége volt a Diósgyőri VTK együttese. A piros-fehérek szerettek volna visszavágni a felcsúti együttesnek, a nyitófordulóban, hazai pályán elszenvedett, 1-0-s vereségért.

Kettő és három
A DVTK dolgát nehezítette, hogy két belső védőjére nem számíthatott a piros-fehérek szakvezetője, Kuznyecov Szergej, ugyanis a legutóbbi fordulóban, a Fehérvár FC elleni idegenbeli, 4-0-s vereséget hozó bajnokin Szatmárit kiállították, így ő ezen a meccsen eltiltását töltötte, az egy héttel ezelőtti mérkőzés kezdőjéhez képest még egy hiányzó volt, Bárdos, aki sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot. Emiatt két helyen változtatott a diósgyőri szakvezető, Chorbadzhiyski és Holdampf kapott bizalmat – előbbi a védelem tengelyében kezdett, utóbbi védekező középpályásként, és ezzel összefüggésben Vallejo került hátra Chorbadzhiyski mellé. A DVTK-nál további két játékos nem volt keretben, a szintén eltiltását töltő Farkas D. és a sérült Jurina. 
A PAFC kezdője három helyen változott a múlt heti, Debreceni VSC elleni, hazai 1-1-hez képest: Szolnoki és Ormonde-Ottewill nem volt keretben, Plsek a kispadra került, ezzel összefüggésben Maceiras, Levi és Colley készülődhetett az első sípszóra.

Hosszas ismerkedés
Az első félidő eleje olyan volt, mint a korábbi Diósgyőri Vasas Művelődési Központba szervezett, vasárnap esti partnerkereső rendezvény, a Szamovár bár, ahol kellemes hangulatban lassú ismerkedéssel teltek a percek. A két csapat méregette egymást, tisztes távolságból, és az óvatosság jegyében a kapuk nem forogtak veszélyben. Huszonhat percet kellett várni az első kapura lövésre, amit a DVTK hozott össze, egy jó kontra végén, és lehetett volna ettől is több, ha a lövést elkövető Edomwonyi nem esik el Maceiras mellett. A játékvezető és a videós segítői szerint magától zuhant el ziccerben a csatár, lehet, hogy azért, mert nem akart gólt szerezni… Ez az eset felébresztette ,,Csipkejózsika” álmából a Puskást, a hazai együttes aktívabb lett támadásban, Levi lövése után a vendég kapus is találkozott a labdával, majd Gruber és Colley tévesztette el a kaput, előbbi lövésből, utóbbi fejesből. Egy gól nagyot segített volna a meccsen, hogy a hátrányba kerülő nagyobb kockázatot vállaljon, de a nulláról nem tudott elmozdulni egyik csapat sem az első félidőben, egyre. 

A végére
A második félidő eleje sem volt sokkal jobb, mint az első, első fele, a kapuktól 20-25 méterre jött a lefagyás, mindkét oldal védelme jegelte a támadás csirákat. De ezúttal korábban jött a valami, mint az előző játékrészben, 10 perc tapogatózás után Acolatse került helyzetbe, akinek a kapu bal oldalára tartó lövését Markek stoppolta. A félidő közepén mindkét edző frissített, és a cseréktől lehetett várni fordulatot, ami annyiban mutatkozott meg a pályán, hogy a Puskás feljebb tolta a védővonalát, emiatt a vendégek hátsó alakzatára nagyobb nyomás hárult. Ám a Vallejo dirigálta hátsó alakzat, amelyet Holdampf is sokszor segített, biztosan verte vissza a hazai kísérleteket. A meccs utolsó tíz perce lüktető lett, Lukács D. beállítása színt hozott, illetve az is, hogy a hazaiak mezőnyfölénye közepette a megszerzett labdákkal a DVTK ígéretes kontrákat vezetett. 
Gól azonban nem született, a Szamovár bárban a zárás előtt felforrósodott hangulat ellenére maradt hiányérzet. 
A PAFC öt meccsesre hosszabbította bajnoki veretlenségét, a DVTK pedig három vereség után ismét pontot szerzett élvonalbeli mérkőzésen. 

Labdarúgás: jegyzőkönyv
Puskás AFC – Diósgyőri VTK 0-0
Felcsút, 1400 néző. V.: Derdák (Vígh-Tarsonyi, Csatári). 
Puskás AFC: Markek (7) – Maceiras (6), Golla (6), Stronati (6), Nagy Zs. (6) – Favorov (6) – Levi (5), Soisalo (5), Gruber (5), Corbu (5) – Colley (5). Vezetőedző. Hornyák Zsolt.
Diósgyőri VTK: Odyntsov (6) – Gera (6), Chorbadzhiyski (6), Vallejo (7), Stephen (6) – Klimovich (6), Holdampf (6) – Pernambuco (5), Pozeg Vancas (5), Acolatse (5) – Edomwonyi (5). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Csere: Colley helyett Plsek (5) a 46., Levi helyett Komáromi (5) a 67., Soisalo helyett Slagveer (6) a 67., Gruber helyett Puljic (5) a 67., Acolatse helyett Obounet (5) a 68., Edomwonyi helyett Kampetsis (5) a 68., Klimovich helyett Bényei (-) a 72., Pernambuco helyett Lukács D. (-) a 82., Pozeg Vancas helyett Feuillassier (-) a 82. percben. 
Sárga lap: Nagy Zs. a 15., Golla a 43., Vallejo a 61., Chorbadzhiyski a 83. percben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!