Labdarúgás

2023.11.25. 01:47

A DVTK kétszeresen is üres kézzel jöhetett haza

Szűk fél óra alatt eldöntötte a Diósgyőr elleni meccset a Paks, és győzelmével a tabella élére ugrott.

Odyntsov kapus földre kerülése után indult be a Paks

Fotó: Domotor Csaba

A labdarúgó NB I 14. fordulójának nyitómeccsén a Paksi FC csapatának vendége volt pénteken este a Diósgyőri VTK együttese. 

A hazaiak kezdője négy helyen változott a legutóbbi bajnokijukhoz, a két hete, a Debreceni VSC otthonában 1-0-ra elvesztett találkozóhoz képest: Silye sérülés miatt nem volt keretben, Lenzsér, Horváth K. és Pesti pedig a kispadra került, míg Szélpál a védelemben, Kovács K. a középpályán kapott lehetőséget, Könyves és Hahn pedig támadóként.

A DVTK-nál két módosítás történt, az előző tétmérkőzéshez képest. A Mezőkövesd Zsóry FC ellen, Diósgyőrben 2-0-ra megnyert bajnoki alapemberei közül Gera sárga lapos eltiltása miatt hiányzott, aki helyett Szatmári került a csapatba, míg a hét közben a fehérorosz válogatottól visszaérkezett Klimovich a padra sem tudott leülni, betegség miatt, helyette Feuillassier kapott bizalmat. A vendégeknél Klimovichon túl, Jurina, Danilovic, Bárdos és Farkas D. sérülés miatt nem került keretbe.

Fél óra alatt megszórta a Diósgyőrt a Paks, a hazaiak némi fölényben futballoztak, és három gólt is szereztek. Ezek közül kettőt lecsorgó labdából, egyet pedig átlövésből. És ezzel tulajdonképpen eldöntötték a meccset. A háromgólos tolnai előnyhöz az is kellett, hogy Odyntsov kapus fejében zavar támadjon. Az ukrán hálóőrt Hahn véletlenül fejbe rúgta, 0-0-s állásnál, és nem zárható ki, hogy emiatt nyújtott a folytatásban indiszponált teljesítményt, ami miatt a második találatot követően le is kellett cserélni. Ez azonban nem magyarázata annak, hogy a középpályán miért játszott ekkora fölényben a Paks, ez leginkább azért fordulhatott elő, mert a DVTK-nál a támadójátékosok irányába torzult el az összeállítás, a két védekező középpályás helyett csak egy volt, Holdampf, akinek Feuilassier vagy nem tudott, vagy nem is volt feladata, hogy segítsen neki. Utóbbi labdarúgó a támadások építésében is észrevételen maradt, az lett volna a csoda, ha a félidőben nem cseréli le őt edzője.

Stabilabb

A második játékrészre, az átszervezésnek köszönhetően egy stabilabb DVTK jött ki. Bokros lett a kényszer jobbhátvéd, Szatmáriból lett belső védő, és hátsó sorból Vallejo lépett fel Holdampf mellé. A DVTK-nak lett tartása, és egy 11-esből szépített is a vendégcsapat, de ezt követően a játék menete a Paksi FC kedve szerint alakult. A vendégekben nem volt annyi, hogy további gólt, gólokat szerezzenek, a 80. percben született újabb hazai találat pedig már sem nem osztott, sem nem szorzott.

Ezen az estén a Paks egyértelműen a Diósgyőr fölé nőtt, játékosai motiváltabbak voltak, Könyves újfent igazolta, hogy kár volt nyáron elküldeni a DVTK-tól. A két csapat között sok és nagy különbség volt ezen a meccsen, többek között az is, hogy a paksiak szakvezetője bátran dobott csatába 20 év alatti játékosokat, hogy csapata ezért anyagi támogatáshoz jusson. A becserélt Horváth K., Pesti, valamint a kapus Simon B. sem vallott szégyent, a Paksi FC pedig duplán kaszált, a győzelemért járó 3 pont mellett, a fiatalokért járó pénzt is beszedheti. A DVTK pedig ezeket figyelembe véve kétszeresen is üres kézzel jöhetett haza, hiszen pont nélkül maradt, és egy félidő helyett csupán 20 percen át volt a pályán egy 20 év alatti játékosa, Bényei, a másik tizenéves, Jurek csak a kispadot koptatta. 

Labdarúgás: jegyzőkönyv
Paksi FC – Diósgyőri VTK 4–1 (3–0)
Paks, 1712 néző. V.: Pintér (Szalai D., Rózsa D.).
Paksi FC: Szappanos (6) – Osváth (6), Kinyik (6), Szélpál (6), Szabó J. (6) – Mezei (7), Windecker (6), Papp K. (5), Kovács K. (5) – Könyves (7), Hahn (7). Vezetőedző: Bognár György. 
Diósgyőri VTK: Odyntsov (4) – Szatmári (5), Chorbadzhiyski (4), Vallejo (5), Stephen (6) – Feuillassier (4), Holdampf (6) – Lukács D. (5), Pozeg Vancas (5), Acolatse (5) – Edomwonyi (4). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Csere: Odyntsov helyett Sentic (6) a 23., Lukács D. helyett Pernambuco (5) a 46., Feuillassier helyett Bokros (5) a 46., Windecker helyett Horváth K. (6) az 51., Könyves helyett Haraszti (-) a 70., Holdampf helyett Bényei (-) a 70., Acolatse helyett Kampetsis (-) a 75., Szappanos helyett Simon B. (-) a 84., Hahn helyett Pesti (-) a 84. percben.
Sárga lap: Szatmári a 45+3., Vallejo az 56., Szélpál a 73. percben. 
Gólszerző: Könyves (1-0) a 11., Mezei (2-0) a 21., Szabó J. (3-0) a 27., Pozeg Vancas (3-1, 11-esből) az 53., Hahn (4-1) a 80. percben.

A gólok története
11. perc: Mezei jobbról, szabadrúgásból ívelt a kapu elé, Odyntsov hozzá ért a labdához, de nem tudta kiütni, a játékszer Könyves elé került, aki 3 méterről laposan a kapuba lőtt, 1-0.
21. perc: Egy jobb oldali hazai bedobás után nem tudott felszabadítani a vendégcsapat, a labda Mezei elé került, aki 22 méterről úgy bombázott a bal alsó sarokba, hogy Odyntsov még hozzáért a játékszerhez, 2-0.
27. perc: Hazai szöglet után Szélpál fejelt közelről kapura, Sentic kiütötte a labdát, de az érkező Szabó J. 5 méterről, jobbról, a kapuba lőtt, 3-0.
52. perc: Szélpál kezére pattant a labda a 16-oson belül, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Pozeg Vancas lőtte a bal alsó sarokba, 3-1. 
80. perc: Haraszti adott jó labdát Hahnnak, aki elfektette Chorbadzhiyskit, majd jobbról, 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 4-1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!