Labdarúgás

2023.10.07. 14:41

Veszélytelen támadójáték, az öngól sem segített

Ismét pont nélkül maradt és változatlanul kieső helyen áll a kövesdi labdarúgócsapat az NB I-ben.

Hazai pályán játszott szombaton a Kövesd

Fotó: Török Attila

A labdarúgó NB I 9. fordulójában, szombaton délidőben a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája a Zalaegerszegi TE FC együttesét fogadta. A kieső helyekről, azok környékéről menekülő csapatok csatája nem hozta lázba a két fél szimpatizánsait, a kezdés előtt néhány százan várták a játékvezetőnek a mérkőzést indító sípszavát. És, azt, hogy milyen messze van egymástól földrajzilag a két csapat városa, és hogy mennyire elmarad a szurkolói várakozásoktól a zalaiak idei szereplése, hűen tükrözte a vendégszektorban helyet foglalók száma, ami éppen két tucat, vagyis 24 fő volt.

Kettő és kettő 
A hazaiaknál, az előző forduló kezdőcsapatához képest két változás történt, Beriashvili a Paksi FC elleni, idegenbeli 2-1-es vereség során összeszedte ötödik sárga lapját, emiatt ezt a meccset ki kellett hagynia, rajta kívül Brtan maradt ki, aki a kispadra került. Ezzel szemben Illés B. a középpályán bizalmat kapott, míg a sárgás helyett Zahary kezdett a belső védő hármas tagjaként.
A ZTE gárdájánál szintén két változás volt az előző bajnokihoz, a Puskás AFC elleni, hazai 1-1-es döntetlenhez képest: Mim sérülés miatt keretben sem volt, Husztinak a cserepadon jutott hely, Todoroski és Spoljaric viszont a pályán volt a háromnegyed egyes startkor.

Vendég gól
Egy nagy vendég bombával kezdődött meccs, még egy perc sem telt amikor Mance lövését bravúrral kellett hárítania Piscitellinek. Az első percek vendég aktivitása után a Kövesd is elkezdte a meccset, ennek ellenére negyedóra játék után Lukic labdavesztése után Croizet üresen lőhetett, de elvétette a jobb felső sarkot. Frissebbnek, motiváltabbnak tűnt a vendég együttes, a folytatásban Spoljaric lábáról pattant a labda a léc fölé, majd Bedi a kapu torkában fordult lövésre, ám Piscitelli újra remekelt. A 26. percben az első cserét is bevetette Kuttor Attila, Brtan beállításával a középpálya közepén keletkező lyukakat próbálták betömni a hazaiak. Úgy tűnt ez sikerült, ám a zártabb játék ellenére, egy kövesdi kinyílást Mance egyedül büntette meg, előnyhöz juttatta csapatát, teljesen megérdemelten. Az MZSFC-nek nem volt középpályás támadójátéka, olyan játékosa, aki helyzeteket alakítson ki, nem is csoda, hogy az első góllal kecsegtető helyzet csak a 42. percben adódott a kék mezes együttes előtt, amit Nahirnij az égbe lőtt.

Egerszegi gólok
A félidőben újabb cserét eszközölt Kuttor Attila, a középpályás játék feljavítása érdekében, és négyvédős rendszerre állt át a csapat. Mivel Zahary a védelemből az öltözőben maradt, a két belső védő Lukic és Pillár lett, akik mellé Kállai K. és Nahirnij húzódott vissza, a szélekre. A friss erő, Molnár G. pedig a középpályára jött be. Ennek ellenére, illetve ezzel együtt is, a ZTE szerezhetett volna újabb gólt, Mance lapos löketét azonban a kövesdi kapus a jobb alsó sarok előtt hárította. A 60. percben a csereként beállt Mechack a felső lécet találta el, egy jól szabott egerszegi akció végén, majd nem sokkal később Mance lövése akadt el Piscitelliben. Ezután kettős hazai cserével próbálta felrázni csapatát a hazai tréner, ami után nem sokkal Lukic előtt már helyzet is adódott, – ez volt az első ezen a meccsen –, a védő 10 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. Ami nem ment a Kövesdnek, abba besegített a ZTE, Evangelou a saját kapujába fejelte a labdát, egy beadás után, és ezzel döntetlenre alakult a meccs. A folytatásban Meshack lövésével vehette volna vissza az előnyt a ZTE, majd Ugrai hozta össze az első kaput eltaláló hazai lövést, a 74. minutában, ám Gyurján ezt védte. A hajrában Drazicnak volt egy mindenkit elfektetni akaró akciója, aminek a végén egy védőbe lőtt. A kettős csere után feljavult Kövesd, kis szerencsével akár a vezetést is megszerezhették volna, de a meccs egészét tekintve ez egy picit igazságtalan forgatókönyvet mutatott volna, az viszont reálisabb volt az összkép alapján, hogy a ZTE egy kontra végén Mancével újabb gólt rúgatott. Ez eldöntötte a meccset, és még nehezebb helyzetbe hozta az eddig is kieső helyen álló Kövesdet. 

Labdarúgás: jegyzőkönyv
Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC 1-2 (0-1)
Mezőkövesd, 900 néző. V.: Pintér (Garai, Becséri).
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli (7) – Zahary (5), Lukic (5), Pillár (5) – Kállai K. (5), Cseke (5), Nahirnij (5) – Illés B. (5), David Babunski (5), Vajda S. (6) – Drazic (5). Vezetőedző: Kuttor Attila. 
Zalaegerszegi TE FC: Gyurján (6) – Todoroski (6), Evangelou (5), Csóka (6), Medgyes (6) – Sankovic (6) – Croizet (7), Szendrei (6), Bedi (5), Spoljaric (5) – Mance (7). Vezetőedző: Boér Gábor. 
Csere: Illés B. helyett Brtan (6) a 26., Zahary helyett Molnár G. (6) a 46., Spoljaric helyett Meshack (6) az 55., David Babunski helyett Ugrai (6) a 64., Nahirnij helyett Filip (6) a 64., Todorovski helyett Huszti (6) 64., Medgyes helyett Szalay Sz. (-) a 77., Vajda S. helyett Cseri (-) a 87. percben.
Sárga lap: Cseke a 80., Brtan a 90., Kállai K. a 96. percben.
Gólszerző: Mance (0-1) a 34., Evangelou, öngól (1-1) a 68., Mence (1-2) a 85. percben.

A gólok története
34. perc: Mance kapott labdát a bal oldalon, majd elindult a kapu felé, befutott a 16-oson belülre, és 14 méterről, jobbal, a kapu bal oldalába bombázott, 0-1. 
68. perc: Molnár G. jobbról ívelte be a labdát a 16-oson belülre, a középen érkező Drazicot keresve, ám a támadó elől a menteni igyekvő Evangelou a saját kapujába fejelte a lasztit, 1-1.
85. perc: Egy vendég kontra során Croizet lépett ki a jobb oldalon, majd a középen álló Meshack elé tálalt, ő tovább tette önzetlenül a labdát Mance elé, a csatár pedig 12 méterről a kapuba bombázott, 1-2.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!