22. Miskolci Barátság Maraton Futófesztivál

2023.10.18. 14:00

Futók népesítik be az Egyetemvárost

Miskolc - Vasárnap rendezik meg Miskolcon a 22. Miskolci Barátság Maraton Futófesztivált.

Vasárnap futókkal népesül be az Egyetemváros

Fotó: Hörömpöli Tamás

Az előttünk álló hétvégén az Egyetemváros lesz a központja a 22. Miskolci Barátság Maraton Futófesztiválnak. Az október 22-i, vasárnapi eseményen négy egyéni táv, egy félmaratoni váltó, valamint gyermekfutamok várják a sportbarátokat.

A Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a Marathon Club Egyesület által közösen, a kiemelt technikai partner Biennale Nonprofit Kft. közreműködésével rendezendő esemény versenyirodája az Egyetemi Körcsarnokban lesz, melynek szomszédságában állítják fel a rajt-cél kaput.
A nagy hagyományokkal rendelkező, 2001-ben a Miskolci Egyetemvárosban emlékfutással kezdődött, 2002-től pedig ugyanott már versenyként jegyzett eseményt idén először támogatja az Aktív Magyarország Program. A verseny kiemelt támogatója Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A verseny fővédnöke dr. Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszter-helyettese, országgyűlési képviselő, prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Veres Pál, Miskolc polgármestere.

Több mint négyszáz

A már lezárult előnevezés során négyszáznál több futó adta le jelentkezését a maraton (42,195 km, Homonnai László-emlékszám), a félmaraton (21,095 km, Koleszár András-emlékszám) egyéni és váltó, a kismaraton (10,5 km, Koncz Ferenc-emlékszám), a minimaraton (5,27 km, dr. Márkus Gábor-emlékszám) versenyszámokra, valamint a 600 és 1800 méteres gyermekfutamokra. Helyszíni nevezésre, illetve az előnevezők számára a rajtszámok átvételére október 21-én, szombaton, 14-18 óra és október 22-én, vasárnap, 8.00-11.00 óra között lesz lehetőség az Egyetemi Körcsarnokban. 
Az 5,25 km-es körpályán a távokat teljesítő, valamennyi célba érkező egyedi befutóérmet kap ajándékba. 

További információk a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon találhatók.

Rajt időpontok
09.00: 600 méteres gyermekfutam
09.20: 1,8 km-es gyermekfutam
10.00: maraton, minimaraton
12.00: kismaraton, félmaraton (egyéni és váltó)
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!