Labdarúgás

2023.10.17. 08:00

DVTK – FTC: a katasztrófavédelmi hívószám jön

Az elmúlt egy évtizedben háromszor nyert a Diósgyőr a Ferencváros ellen bajnokit.

A DVTK és az FTC párharcban, a diósgyőriek 33 hónapja nyertek utoljára meccset, Suljic (középen) szerezte a győztes gólt

Fotó: Árvai Károly

Vasárnap 17.45-től – ,,minden hely elkelt”-es meccsen – a DVTK csapata az FTC együttesét fogadja a labdarúgó NB I-ben, a 10. forduló keretében. A két gárdának ez lesz az egymás elleni 105. élvonalbeli mérkőzése, amelyen a piros-fehérek kilenc év után nyerhetnek Diósgyőrben – függetlenül attól, hogy a két fél mostani összecsapása előtt, a fogadóirodák tulajdonképpen esélytelennek tartják a DVTK-t (az egyik piacvezető iroda 6-szoros pénzt fizet azoknak, akik hazai győzelemre tesznek, a vendégsiker viszont csak 1,55-ös oddsot ér).

A kilenc évvel ezelőtt, 2014. október 4-én lejátszott, Tomislav Sivic irányította Diósgyőri VTK által – Takács Tamásnak, a jelenleg az NB II-es Credobus-Mosonmagyaróvárban játszó csatárnak a 60. percben született győztes találatával – az FTC-t 2-1-re legyőző piros-fehér gárdának azonban nem ez volt a legutóbbi sikere a fővárosiak ellen.

Pályaválasztóként sem, ugyanis 2018. március 3-án – mindössze 3652 néző előtt – az új diósgyőri stadion építése miatt még Debrecenben fogadta az FTC-t a DVTK (a szakvezető ekkor Bódog Tamás volt). A Nagyerdei stadionban ezen a meccsen is 2-1-es miskolci siker született, aminek a végeredménye Botka Endre öngóljával alakult ki, az 59. percben.

Azóta még egyszer sikerült NB I-es bajnokit nyernie a Diósgyőrnek az Ferencváros ellen, vendégként 1-0-ra, 2021. január 20-án, amikor Suljicnak a 85. percben szerzett találatával kaparintották meg a 3 pontot (a Zoran Zekic által irányított diósgyőri csapat ettől függetlenül az évad végén kiesett a másodosztályba).

A két csapat egymás elleni mérlege azonban összességében óriási ferencvárosi fölényt mutat, az eddigi 104 NB I-es bajnokiból 67 alkalommal a zöld-fehérek nyertek, ebből vendégként 24 sikernél tartanak, és nem mellékesen látogatóként is pozitív a mérlegük a DVTK-val szemben.

DVTK – FTC mérleg
A DVTK pályaválasztása során: 15 DVTK győzelem, 9 döntetlen, 24 FTC győzelem
Az FTC pályaválasztása során: 43 FTC győzelem, 8 döntetlen, 5 DVTK győzelem 
Összesen: 67 FTC győzelem, 17 döntetlen, 20 DVTK győzelem

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!