Labdarúgás

2023.09.16. 09:29

NB I-et érő helyen állót fogadnak

A kupa sajátosságát szeretné kihasználni a borsodi NB III-as labdarúgócsapat.

Vitelki Zoltán

Fotó: MW

A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában vasárnap 15.00-tól a Termálfürdő FC Tiszaújváros NB III-as csapata az egy osztállyal feljebb szereplő Nyíregyháza SFC gárdáját fogadja. Utóbbiaknak – akik ebben az évadban még veretlenek, 7 forduló után feljutó helyen állnak – ez lesz az első meccsük ebben a sorozatban, ugyanis az NB II-esek csak most kapcsolódnak be a kupaküzdelmekbe. A Tisza-partiak viszont a harmadik kupameccsüket játsszák, előbb a Heves vármegyei I. osztályban szereplő ESC Gyöngyöst verték idegenben, 4-1-re, legutóbb pedig az NB III-as Facultas-Tiszafüredi VSE-t győzték el 2-1-re, Újvárosban.

– A Nyíregyháza kerete átalakult, sokan távoztak a nyáron, ugyanakkor minőségi játékosok érkezetek, és nem véletlenül állnak az NB II-ben a 2. helyen, ugyanis önbizalommal és kreatívan tudnak futballozni – mondta Viteli Zoltán, a Termálfürdő FC Tiszaújváros vezetőedzője, majd így folytatta: – Nem mi vagyunk az esélyesei ennek a mérkőzésnek, de szeretnénk a kupának azt a sajátosságát kihasználni, amikor egy alacsonyabb osztályú csapat meglepi a magasabban kvalifikált együttest. Ehhez elsősorban önbizalomra van szükség, bizonyítási vágyra. Csapatunk aligha fogja megnyerni a kupát, de ettől függetlenül nem szabad félvállról venni a meccset, mert jó lenne még egy újabb kört menni, hogy esetleg egy élvonalbeli csapattal is megmérkőzhessünk. 

A Termálfürdő FC Tiszaújváros várható kezdőcsapata: Herceg – Csúri, Farkas M., Ivánka, Papp – Varjas, Tóth B., Valkay, Oláh B. – Géringer, Nagy D. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!