Helyi sport

2023.09.08. 14:30

Kaila megérkezett, Olaszországban tornáznak

20230901 Miskolc DVTK HUN-Therm - E.ON ELTE BEAC felkészülési mérkőzés. Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Képen: Kányási Veronika #7

Fotó: Vajda János

Lassan közeleg a szezon egyik legfontosabb tétmérkőzése, és egyben párharca a DVTK HUN-Therm NB I-es női együttese számára. A piros-fehérek az angol London Lions-szal vívnak majd Euroliga-selejtezőt, az első felvonást szeptember 20-án rendezik meg az ,,oroszlánok" otthonában, magyar idő szerint 20.30-tól, a visszavágóra pedig majd egy héttel később kerül sor, a DVTK Arénában, 18 órától. Völgyi Péter vezetőedző gárdája a múlt héten a Szaniszló Sándor Emléktorna keretében a romániai Sepsi-SIC ellen játszott volna két összecsapást, azonban a meccseket a sepsiszentgyörgyiek az utolsó pillanatban lemondták, sportszakmai okokra hivatkozva. A diósgyőriek gyorsan az E.ON ELTE BEAC-ot ,,találták meg", így velük csaptak össze, de nem kétszer, hanem csupán egyszer, a múlt pénteken. Az eredmény 97-55 lett, a meccsen a fiatalabb játékosok is sok időt tölthettek a pályán.

Rehabilitáción, Ulánbátorban

A gárda szombaton Olaszországot veszi célba, ugyanis vasárnap és hétfőn részt vesz a Cagliariban sorra kerülő, négy klubot felvonultató felkészülési tornán. Az első napon, 17 órától Famila Wuber Schio – RMB Brixia Basket találkozót láthatnak a nézők, míg 19.15-től fog kezdődni a Dinamo Banco di Sardegna Sassari – DVTK HUN-Therm csata. Másnap 18 órától indul majd a torna bronzmérkőzése az előző napi vesztesekkel, 20.15-től pedig a döntő. A tervek szerint a hölgyek szombaton 21 óra környékén érnek a szállásra, a hazaút kedden lesz, aznap kora délután már ismét Miskolcon fog tartózkodni a csapat. Az itáliai eseményen az alábbi tíz kosaras vesz részt: Aho Nina, Kányási Veronika, Kaila Charles, Lelik Réka, Milica Jovanovic, Darcee Garbin, Monika Grigalauskyté, Tenyér Zsófia, Aho Tyra, Toman Petra. Amint az a névsorból is kitűnik, megérkezett Diósgyőrbe Kaila Charles. Az 1998-as születésű amerikai irányító – aki legutóbb a mexikói Fuerza Regiában kosarazott, és szerzett ezüstérmet az ottani bajnokságban – hétfőn ,,futott be" Miskolcra, kedden orvosi vizsgálaton vett részt, majd szerda délutántól elkezdte az edzéseket. Olaszországba nem megy a rehabilitációját végző center, Ana Tadic, illetve Fárbás Eliza és Oláh Fruzsina, míg Vég-Dudás Anna az U21-es 3x3 kosárlabda Szuperdöntőjében vesz részt szeptember 13. és 15. között Mongóliában, Ulánbátorban.

Olaszországból hazatérve a jövő hét végén hazai felkészülési meccset vív majd a diósgyőri csapat. Szeptember 16-án, szombaton 17 órától DVTK HUN-Therm – MBK Ruzomberok találkozót rendeznek majd a DVTK Arénában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!