Természetjárás

2023.09.24. 10:16

Gyalogszerrel járták Szendrőt és környékét

A szép földrajzi környezetben fekvő Bódva-völgyi település a múlt szombaton tartották az immáron tizenkilencedszer kiírt túrát

– Nem volt hőség, viszont az esőre álló idő kissé megcsapolta a mezőnyt – mondta dr. Antal Eszter, a Szendrői természetjáró szakosztály tagja a város központjában kialakított versenyközpontban. – A környékbeliek mellett a vármegyéből és az ország különböző pontjairól mintegy százharmincan neveztek és bandukolták végig a különböző távokat és célba érésük után vendéglátásban volt részük. Alaposan felkészültünk, huszonöten dolgoztunk a rendezvény sikere érdekében.

Szaniszló János polgármester hozzátette:

– Gazdag volt a városi menünk, hiszen salakmotoros bemutatót és versenyt, valamint természetjárást is kínáltunk az itt élőknek és a hozzánk érkezőknek. A túrázók a Szendrői Egészségfejlesztési Iroda munkatársai jóvoltából ingyenes tanácsadáson és szűréseken is részt vehettek, továbbá a sport mellett népszerűsítettük az egészséges táplálkozást: több helyi termelő finomságait lehetett megkóstolni.

A szervezők gondoltak a kerékpárosokra is, számukra ugyanis külön távot iktattak a programba, amely az Ötpróba sorozat és a Tekerj a Zöldbe kampány része volt.

A képen: a galvácsi ellenőrző ponton mézkóstolással várták a túrázókat Fotó: olvasónktól
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!