Triatlon

2023.08.06. 13:04

Újabb Lehmann a fedélzeten

A férfiaknál a házigazda és címvédő Pécs, a nőknél pedig a budapesti Tempo-Aqua csapata nyerte vasárnap a triatlonváltók Pécsen rendezett országos bajnokságát.

Az elitmezőnyben fejenként 400 méter úszás, 8 kilométer kerékpározás, majd zárásként 2 kilométer futás várt a résztvevőkre.
Az időjárás az elmúlt napok heves esőzései és viharai után vasárnap délelőtt nem befolyásolta a versenyt, az indulók ideálisnak mondható körülmények között, enyhe szél mellett tudták teljesíteni a viadalt.
A pécsiek Péter Benedek, Mocsári Bence, Kovács Márton összeállításban 1:18:18 óra alatt teljesítették a távot, és majdnem egy perccel voltak gyorsabbak a tavaly szintén második és ezúttal is ezüstérmet nyerő debreceni együttesnél. Harmadikként a kistarcsai csapat végzett, az ő hátrányuk már közel négy perc volt a győztes pécsiekhez képest.
A nőknél a tavaly bronzérmes Tempo-Aqua ÚTSE Baier Zsófia, Urbán Emma, Szobácsi Laura összeállításban diadalmaskodott 1:28:27 órás idővel, Baier és Szobácsi egy évvel ezelőtt is tagja volt az együttesnek. A másodikként záró - tavaly is ezüstérmes - tiszaújvárosiak 38 másodperccel maradtak el a győztes triótól és majdnem egy perccel előzték meg a Trion TSE csapatát.

Eredmények
Férfiak
1. Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (Péter Benedek, Mocsári Bence, Kovács Márton) 1:18:18 óra
2. Debreceni Sportcentrum (Daróczi Tamás, Györgyfi Szabolcs, Daróczi Péter) 1:19:07
3. Kistarcsai VRCE (Józsa Botond, Lukács Péter, Gább Dávid) 1:22:14
Nők
1. Tempo-Aqua ÚTSE (Baier Zsófia, Urbán Emma, Szobácsi Laura) 1:28:27 óra
2. Tiszaújvárosi TK (Filep Zóra, Lehmann Sára, Bartók Hanna) 1:29:05
3. Trion Triatlon SE (Bukovszki Tünde, Lédeczi Lotti, Németh Netti) 1:29:53 óra

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában