Labdarúgás

2023.08.12. 21:26

Remek döntetlen Újpesten

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az egy-egy győzelemmel és döntetlennel rajtoló lila-fehérek vendége volt szombaton az OTP Bank Liga harmadik fordulójában a két vereséggel kezdő Mezőkövesd-Zsóry FC gárdája.

Mindjárt a kezdőben

A hazaiak mestere, Nebojsa Vignjevics volt könnyebb helyzetben a kezdés előtt, hiszen a jó rajt mellett ötletes, látványos és gólratörő játékkal szerezte pontjait a Megyeri úti együttes. S mert letelt a büntetése a korábban kiállított Csobothnak, így szinte a teljes keret a mester rendelkezésére állt. Nem úgy, mint Kuttor Attilának, akinek tovább növekedtek gondjai. A sérültek mellet a DVTK ellen elvesztette jobbhátvédjét, a kiállított Kállai Kevint is. Bár hétközben a fürdővárosiak két új igazolást jelentettek be – a Honvédtól Christian Gomis, a Vasastól Szalai József érkezett, utóbbi mindjárt kezdőben is találta magát -, ezzel még nem oldódtak meg a tréner gólképes védelemmel kapcsolatos gondjai. Nem véletlenül kellett ismét változtatni a csapat összeállításán.

Kapusbravúr

Az aktuális tabella első és utolsó helyezettjének összecsapása a hazai B-közép pillanatokra sem lankadó biztatása ellenére sem heves lila-fehér rohamokkal indult, igaz, Piscitellinek a 10. percben óriási bravúrra volt szüksége, hogy a hazai gólfelelős Ljujics lövését kiszedje a jobb alsó elől. A kövesdiek igyekeztek tartani, pontos összjátékkal megjátszani a labdát, nem igazán engedték kibontakozni a hazai támadásokat. Mígnem a 17. percben Tamás K. robogott el a balszélen, beadására három liladresszes is érkezett a fürdővárosi védők szorításában, de a belőtt labda kicsorgott előttük. Azután Kiss T. villant, de hiába, mert Tamás K. gólhelyzetben elesett (senki nem bántotta), ápolni is kellett. Remekül megszervezte védőmunkáját a matyóföldi együttes, hiába próbálkozott a lila-fehér gárda, jobbára a semmibe hulló indításokig, ívelésekig jutottak ellenfelük 16-osánál. A vendégek viszonylag ritkán jutottak el az újpesti 16-osig, mert sok volt a pontatlanság a támadásaikban, ami persze a másik oldalon is igaz volt. Nem véletlenül egy kövesdi kapusbravúrról marad emlékezetes ez a, mondhatni unalmas 45 perc.

Kövesdi lesgól

Térfélcserét követően három sarokrúgást végezhettek el a házigazdák a második után Piscitelli bravúrral szedte ki a léc alól Mörschel fejesét, majd Filip sárgult be, miután felrúgta Ambroset. Az 54. percben lesgól lőtt a kövesdi együttes Szalai J. révén, majd ismét a vendégek kapusa remekelt, Mörschel löketét ütötte ki a jobb alsó sarok elől. Kettős cserékkel igyekezett frissíteni csapatát Vignjevic mester két ízben is. Ez az utóbbi esetben csaknem jól vált be, a 75. percben ugyanis Simon K. került gólhelyzetbe, de csúnyán fölé lőtt. Az újpesti ikon nem hagyta annyiban, s a 88. percben már értékesítette helyzetét. Ám a matyóföldiek nem adták fel, s a ráadásban, a 92. percben Lehoczky révén egyenlítettek, - tegyük hozzá, teljesen megérdemelten!

Labdarúgás, jegyzőkönyv:

Újpest FC – Mezőkövesd-Zsóry FC

Szusza Ferenc stadion, 5115 néző, V.: Berke (Georgiou, Becséri)

Újpest: D. Nikolics (4) – Kastrati (5), Andzulasz (6), Hall (6), Tamás K. (6) – Onovo (5), Mörschel (6) – Kiss T. (5), Ljujics(5), Csoboth (5)– Ambrose (5). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Mezőkövesd: Piscitelli (9) - Beriashvili (6), Lukic (7), Pillár (7), Filip (6) – Brtan (6), Cseke (6) – Vajda (6) , Illés B. (7) Szalai J.(7) – Drazics(6). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Kastrati helyett Ganea (5) az 56., Kiss T. helyett Pauljevics (5) az 56., Mörschel helyett Simon K. (7)  a 74. Csoboth helyett Mack a 74., Illés B. helyett Hudák a 79., Vajda helyett Gomis a 79., Cseke helyett Lehoczky a 79. Ljujics helyett Jevtovski a 84. 

Sárga lap: Filip az 50., Beriashvili a 79. 

Kiállítva:

Gólszerző: Simon K. a 88. percben.

Labdarúgás, percek, események:

88. perc: Ganea a bal oldalon egy csel után gurított középre, ahol érkezett Simon K., aki egy cselt követően 11 méterről a jobb felsőbe lőtt, 1-0.

92. perc: Filip a jobb oldalról nem igazán jól adott középre, de Nikolics aláfutott a labdának, s az érkező Lehoczky  néhány lépésről fejelt az üresen árválkodó kapuba, 1-1.

Nebojsa Vignjevics: – Az első félidőben érthetetlen volt, amit játszottunk. Ha szeretnénk elérni céljainkat, akkor más hozzáállás kell a játékosoktól. A második játékrész sem igazán tetszett, de gólt szereztünk, csak éppen azt hittük, ezzel már meg is van a három pont. Nagyon mérges vagyok az elvesztett pontok miatt, ha azt akarjuk, hogy az élmezőny tagjai legyünk, ettől sokkal több kell! Gratulálok a Mezőkövesdnek a pontszerzéshez!

Kuttor Attila: – Ennek a meccsnek nem mi voltunk az esélyesei, de a látottak alapján az sem lett volna meglepő, ha nyerünk. Sajnos, nem éltünk a lehetőségeinkkel megfelelő módon, de minden dicséretet megérdemelnek a srácok a teljesítményükért. A mi helyzetünkben nagyon jó eredmény Újpesten egy pontot szerezni!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában